witam
kto wystawia atesty bezpieczenstwa dla urzadzen??? jak to zalatwic??
pozdrwiam
kto wystawia atesty bezpieczenstwa dla urzadzen??? jak to zalatwic??
pozdrwiam
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamOznaczenie CE, z francuskiego „Conformité Européenne” (czyli „zgodność europejska”),
jest deklaracją producenta, iż towar, który posiada takie oznaczenie, wyprodukowany został zgodnie z wymogami bezpieczeństwa zawartymi w odpowiednich dyrektywach Unii Europejskiej.c_04 napisał:heh wlasnie ja nei wiem jak to wyglada dlatego zalozylem ten temat:P ale wiem co mi powiedzieli w katowicach w jakims osrodku badan
i w zwiazku z tym pisze co mi mowili... podobno zadnych badan nie musze robic wystarczy ze tylko od stroy technicznej produkt bedzie zbudowany zgodnie z jakas norma EN chyba ta o ktorej pisalem kilka postow wczesniej no i musze miec wystawiona ta deklaracje CE i wlasnie tego nei wiem jak to zrobic... podobno amm gdzies wejsc na jakas strone i jakis formularz wypelnic... a dlatego nei musze robic badan poniewaz wg PN nie jest to wymagane (podobno)... ale tez probuje sie dowiedziec jak to wyglada od strony producentow o ile tu tacy zagladaja a widze ze tak jest i pragne zeby sie podzeilili swoja wiedza w tej kwestii poniewaz mi takowej brakuje... a jak wszyscy wiedza: nieznajomosc prawa nie zwalnia z podporzadkowywania sie jemu
pozdrawiam
katoda napisał:... to śpisz spokojnie bo jak komuś się coś stanie to Tobie nic nie mogą zrobić. Druga opcja to "wydaje Ci się" że wyrób przejdzie te badania bez problemu i ich nie robisz...
katoda napisał:
Po przeczytaniu setek stron ustaw i dokumentów mam takie zdanie że jeśli mój produkt jest zgodny pod każdym względem technicznym i merytorycznym z dyrektywami i normami to jest moim zabezpieczeniem przed odpowiedzialnością ....