logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PocketBook Touch Lux 5 PB628 - żółty ekran przy nacisku, brak jasności i SMARTLight

TadeS 02 Cze 2026 19:19 102 1
REKLAMA
  • #1 21914447
    TadeS
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam,
    w moim czytniku PocketBook Touch Lux 5 (PB628) coś się porobiło, że przy naciśnięciu prawego dolnego rogu nad klawiaturą ekran robił się mocno żółty. Po zwolnieniu
    nacisku wracał do normalnego koloru. Regulacja jasności i SMARTLight działała, można było rozjaśniać i przyciemniać ekran. Czytnik rozebrałem, odłączyłem taśmy i wyjąłem
    płytkę z elektroniką. Oczyściłem pędzelkiem, bo były jakieś drobne śmieci, fragmenty plastiku. Popękane były napki w które wkręca się wkręty. Po złożeniu czytnika, gdy
    naciskam obudowę, ekran nie zmienia koloru na żółty, ale nie ma regulacji jasności i SMART light. Poza tą usterką czytnik działa normalnie. Niech mi ktoś powie co było przyczyną
    że ekran zmieniał kolor na żółty i dlaczego nie ma teraz regulacji jaśności. Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 21915373
    TadeS
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Witam,
    nie ma chętnych do pomocy?
    Przywróciłem ustawienia fabryczne, myślałem, że ekran zrobi się jaśniejszy, ale się zawiodłem. Nic się nie rozjaśniło, ekran jest cały czas trochę za ciemny (szare tło).
    Czytać można, ale tło mogło być jaśniejsze.
REKLAMA