logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Casio Casiotone CT-660 – ostatnie 7 klawiszy nie działa, diody LED migają nieregularnie – gdzie mogę

Desmo16 11 Cze 2026 17:05 228 2
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21919398
    Desmo16
    Poziom 2  
    Mam do naprawy instrument Casio Casiotone CT-660. Nie działa 7 ostatnich klawiszy, a diody LED migają nieregularnie, więc podejrzewam, że chodzi też o elektronikę. Czy jest szansa na naprawę? Kto się tym zajmie? Gdzie? Dzięki!
    Panel i klawiatura elektroniczna Casio Casiotone CT-660 z przyciskami i suwakami

W jakim kraju/mieście się znajdujesz, aby ludzie mogli zaproponować serwis w Twojej okolicy?
    Wrocław
    Szukasz tylko lokalnego serwisanta, czy również porady dotyczącej rozwiązywania problemów – i czy problem pojawił się nagle (na przykład po przechowywaniu, transporcie, zalaniu lub problemach z zasilaniem)?
    Szukam jednego i drugiego, a problem pojawił się po tym, jak przypadkowo upuściłem klawiaturę.
  • REKLAMA
  • #2 21920461
    decybelgrzela
    Poziom 16  
    Ocena: 171
    Opisane objawy wskazują bezpośrednio na problem z zasilaniem (niestabilne diody LED) oraz przerwę w matrycy klawiatury (brak reakcji dokładnie 7 ostatnich klawiszy.

Sprawdź zasilacz, podłącz inny lub na bateriach zobacz czy objaw jest ten sam.

Jeżeli tak to wina leży w elektronice zasilającej matryce klawiszy.
  • #3 21921892
    Desmo16
    Poziom 2  
    >>21920461 Wydałem fortunę na zakup 6 baterii. Niestety, nic się nie zmieniło. Czy wiecie, gdzie mógłbym to naprawić?
REKLAMA