logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy Nokia 1110i ładuje baterię przez mini USB-B czy tylko przez wtyk 3,5mm?

aboczek009 19 Cze 2026 21:01 66 2
REKLAMA
  • #1 21924493
    aboczek009
    Poziom 3  
    Ocena: 1
    Witam
    Chciałem się dopytać, czy gniazdo "USB-B mini" w Nokii 1110/1110i może służyć do ładowania baterii w owym telefonie? Internet milczy na ten temat, jedyne co udało mi się odnaleźć to to, że raczej owy kabel służył dawniej do komunikacji komórki z PC. Zależałoby mi na opcji ładowania, gdyż wówczas mógłbym ładować Nokię ze zwykłej ładowarki USB lub może i nawet z powerbanka, a nie wyłącznie z trudno dostępnej ACP-7E lub pochodnych.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 21924525
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1292
    Te modele nie laduja sie z USB, wiec musi byc dedykowana ladowarka.

Mozliwe, ze dalo by sie tam wrzucic USB-C. Sa takie przerobki np dla 3310, wiele to sie w 1110i nie powinno roznic, aczkolwiek to juz troche rzezba, a wylaczenie sieci 2G zbliza sie coraz bardziej (w zaleznosci od operatora).
  • #3 21924710
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Nie popadajmy w skrajność, że ładowarka ACP-7E jest niedostępna. Problemem może być zdobycie tej ładowarki w rozsądnej cenie, ale na miejscowych i okolicznych bazarach można ją kupić za 5-10zł. Warto też popytać po znajomych, rodzinie, co mają w szufladach :)
    Można też zamówić kabelek z Ali z końcówką Nokia starego typu i USB, ale osobiście nie próbowałem, czy Nokia wykryje np ładowarkę Samsung z takim kabelkiem.
REKLAMA