logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ładowanie telefonu Nokia z małą wtyczką przez USB – czy taki kabel zadziała?

sleper 13 Paź 2007 02:45 1398 4
REKLAMA
  • #1 4373659
    sleper
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    hmm mam pomysł ładowarka do telefonu na usb chodzi o nokie z tą mniejszą wtyczką do ładowarek jak podłącze bezpośrednio do usb zgodnie z tym schematem http://www.twojekabelki.friko.pl/usb_a.htm i na kablu od ładowarki czerwone to + niebieskie (czy tam czarne) - no będzie działało

bo lece do stanów i potrzebuje odtwarzacza mpr przenośnej pamięci oraz telefonu :P
  • REKLAMA
  • #2 4373891
    pawelmm
    Poziom 16  
    Ocena: 3
    sprawdź, prawdopodobnie będzie działać, tylko dłuuuugo ładować
  • REKLAMA
  • #3 4375281
    sleper
    Poziom 11  
    no działa :) po paru perypetiach ja podłaczeniu zamiast wtyczki to ładowarki do wtyczki usb wszysko zaczeło dzialać telefon pokazuje że ławoeanie w toku załączam zdjęcie ładowarki na usb :)

Ładowanie telefonu Nokia z małą wtyczką przez USB – czy taki kabel zadziała?
  • REKLAMA
  • #4 4380586
    sleper
    Poziom 11  
    a teraz zonk próbuje naładować telefon a tu komunikat "ładowarka nie obsługiwana" podłączam 2 razy dopiero przy 3 porcie wszystko było ładnie
  • #5 4382374
    krzysieg
    Poziom 25  
    Ocena: 26
    W stanach jest 110V a ładowarki impulsowe dzialają na takim napieciu tylko potrzeba przejscówke bo są inne bolce we wtyczce...

W carrefour kupiłem taki zestaw wtyczek i kabelek usb , w obudowie wtyczki do noki jest jeszcze jakaś elektronika -tranzystor ...
REKLAMA