Witam wszystkich.
Zostałem posiadem poniższych cześć (po wymianie na inne) - dobre bo za darmo
- Procesor AMD Ryzen 7 9700X
- RAM Kingston FURY 64GB (2x32GB) 5600MHz CL40 Beast Black
- Grafika ASRock Arc B580 Steel Legend OC 12GB GDDR6
- Dysk KC3000 1TB
Komputer do pracy (kompilacja kodów, programowanie, obróbka Audio/Video, programy biurowe).
Potrzebuje pod to porządnej płyty głównej. WiFi jest niepotrzebne - komputer do pracy podpięty kablem LAN, karta dźwiękowa z wyjściem optycznym (jeżeli lepsza będzie osobna to też może być). Dobrze by było jakby dało się włożyć 2 dyski NVME i podpiąć 3-4 urządzenia SATA.
Potrzebne będzie też chłodzenie procesora oraz jakaś obudowa + zasilacz.
Wymagania dodatkowe - bezwzględna cisza nawet kosztem większych wydatków.
Podczas standardowej pracy z przeglądarką internetową czy programami biurowymi musi być niesłyszalny!
Całość chce kupić tak aby nie wymieniać w przyszłości jakiś składników. Jak będzie trzeba szybszej maszyny to kupię całą nową, także dobieramy możliwie dobre komponenty pod to co już mam. Bez RGB itp.
Zostałem posiadem poniższych cześć (po wymianie na inne) - dobre bo za darmo
- Procesor AMD Ryzen 7 9700X
- RAM Kingston FURY 64GB (2x32GB) 5600MHz CL40 Beast Black
- Grafika ASRock Arc B580 Steel Legend OC 12GB GDDR6
- Dysk KC3000 1TB
Komputer do pracy (kompilacja kodów, programowanie, obróbka Audio/Video, programy biurowe).
Potrzebuje pod to porządnej płyty głównej. WiFi jest niepotrzebne - komputer do pracy podpięty kablem LAN, karta dźwiękowa z wyjściem optycznym (jeżeli lepsza będzie osobna to też może być). Dobrze by było jakby dało się włożyć 2 dyski NVME i podpiąć 3-4 urządzenia SATA.
Potrzebne będzie też chłodzenie procesora oraz jakaś obudowa + zasilacz.
Wymagania dodatkowe - bezwzględna cisza nawet kosztem większych wydatków.
Podczas standardowej pracy z przeglądarką internetową czy programami biurowymi musi być niesłyszalny!
Całość chce kupić tak aby nie wymieniać w przyszłości jakiś składników. Jak będzie trzeba szybszej maszyny to kupię całą nową, także dobieramy możliwie dobre komponenty pod to co już mam. Bez RGB itp.