logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Znaki ostrzegawcze elektro energetyczne i elektryczne

Carmer 28 Cze 2026 13:20 78 2
REKLAMA
  • #1 21929136
    Carmer
    Poziom 2  
    Witam.
    Jestem tu nowy, kolekcjonuję znaki, tabliczki oraz naklejki ostrzegawcze typu "Nie dotykać urządzenie elektryczne, pod napięciem, wyłącznik główny itp." Z tą różnicą, że interesują mnie bardziej współczesne znaki, znaków z czaszką nie zbieram.
    Zwracam się z pytaniem, czy ktoś z forumowiczów ma dostęp lub potrafi wskazać producentów konkretnych rozdzielnic lub znaków?
    Jak do tej pory współpracuję z większością producentów i drukarni. Będę wdzięczny za wszelkie zdjęcia takich znaków.
    Czy interesują Cię znaki i producenci tylko z Polski, czy również z zagranicy?
    Tylko Polska
    Jakich konkretnie oznaczeń szukasz najbardziej - np. rozdzielnice nn/SN, szafy sterownicze, transformatory, wyłączniki główne, tabliczki „pod napięciem”, „nie dotykać” itp.?
    Wszystkie ostrzegawcze
  • REKLAMA
  • #2 21929155
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 931
    Carmer napisał:
    czy ktoś z forumowiczów ma dostęp lub potrafi wskazać producentów konkretnych rozdzielnic lub znaków?

Producenci często kupują lub zlecają gotowe naklejki lub tabliczki. Samodzielna produkcja się nie opłaca.

Poszukaj firm specjalizujących się produkcji tabliczek ostrzegawczych.
    Podpytaj np. Gemini czy może wygenerować Ci takie znaki zgodnie z normami.
  • #3 21929166
    Carmer
    Poziom 2  
    Wiem, że większość to zlecenia, ale czasem elektrycy lub monterzy mają na stanie takie znaki. Większość tych firm, jak np. Tdc czy multi tab, znam i mam już od nich tabliczki. Skupiam się na trochę starszych wzorach.
REKLAMA