Posiadam odtwarzacz CD z radiem internetowym.
Producent: Majority
Model: Homerton 2
Brak gwarancji
Poniższa usterka wystąpiła po upływie okresu gwarancyjnego.
Odtwarzacz podczas odtwarzania płyt CD regularnie przerywa dźwięk co kilka sekund – niezależnie od tego, jaką płytę odtwarzam. W przypadku płyt MP3 problem ten nie występuje.
Ponieważ obecnie nie wiem, co dalej robić, proszę o pomoc.
Oto, co do tej pory próbowałem zrobić, aby rozwiązać ten problem:
1. Wyczyściłem soczewkę i drążki – bez poprawy
2. Zastosowanie sprayu chłodzącego lub ogrzewania nie przyniosło poprawy
3. Wymieniłem płytkę drukowaną na płytkę z identycznego urządzenia – usterka nie występowała
4. Nie znaleziono zwarcia
Zainstalowane / obecne są następujące układy scalone:
Sterownik silnika: YD5888
Pamięć: ESMT M12L61164A
Procesor: Sunplus Sphe8104GW
Może ktoś wie, na czym polega problem?
Którą płytkę z identycznego urządzenia wymieniłeś – całą płytkę główną/dekoderową, czy tylko jej część, i czy w urządzeniu pozostał ten sam napęd CD wraz z laserem i silnikami?
Wymieniono całą płytkę główną/płytkę dekodera
Czy ten sygnał jest słyszalny również przez słuchawki/wyjście liniowe, a wskaźnik czasu na płycie audio-CD działa przy tym normalnie, czy też również zatrzymuje się/skacze na krótko?
Wskaźnik czasu nie przeskakuje, a przerwy w dźwięku występują również przy użyciu słuchawek
Producent: Majority
Model: Homerton 2
Brak gwarancji
Poniższa usterka wystąpiła po upływie okresu gwarancyjnego.
Odtwarzacz podczas odtwarzania płyt CD regularnie przerywa dźwięk co kilka sekund – niezależnie od tego, jaką płytę odtwarzam. W przypadku płyt MP3 problem ten nie występuje.
Ponieważ obecnie nie wiem, co dalej robić, proszę o pomoc.
Oto, co do tej pory próbowałem zrobić, aby rozwiązać ten problem:
1. Wyczyściłem soczewkę i drążki – bez poprawy
2. Zastosowanie sprayu chłodzącego lub ogrzewania nie przyniosło poprawy
3. Wymieniłem płytkę drukowaną na płytkę z identycznego urządzenia – usterka nie występowała
4. Nie znaleziono zwarcia
Zainstalowane / obecne są następujące układy scalone:
Sterownik silnika: YD5888
Pamięć: ESMT M12L61164A
Procesor: Sunplus Sphe8104GW
Może ktoś wie, na czym polega problem?
Którą płytkę z identycznego urządzenia wymieniłeś – całą płytkę główną/dekoderową, czy tylko jej część, i czy w urządzeniu pozostał ten sam napęd CD wraz z laserem i silnikami?
Wymieniono całą płytkę główną/płytkę dekodera
Czy ten sygnał jest słyszalny również przez słuchawki/wyjście liniowe, a wskaźnik czasu na płycie audio-CD działa przy tym normalnie, czy też również zatrzymuje się/skacze na krótko?
Wskaźnik czasu nie przeskakuje, a przerwy w dźwięku występują również przy użyciu słuchawek