logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Panasonic KX-TCD410PDM brak dźwięku dzwonka i rozmowy - co robić?

pawirek 14 Gru 2006 19:25 3264 6
REKLAMA
  • #1 3331384
    pawirek
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam mam telefon Panasonic KX-TCD410PDM i pewnego dnia przestał dzwonić. Pokazuje się że jest połączenie można odebrać i nawet mnie druga strona słyszy ale ani niema dzwonka ani ja nic nie słyczę. Czy Ktoś się z takim czymś spotkał??
    Czy to może być buzier??
  • REKLAMA
  • #2 3331847
    PICIA
    Poziom 33  
    Ocena: 248
    sprawdzałeś czy niemasz wyciszonego dzwonka??

wywołaj słuchawke z bazy-paging czy sie odezwie
  • REKLAMA
  • #3 3332117
    pawirek
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    sprawdziłem - dzwonek nie jest wyciszony
    a przy wywoływaniu z bazy na ekranie pokazuje że jest wywoływany ale nie dzwoni
  • #4 3332175
    PICIA
    Poziom 33  
    czyli jak dasz wywołanie z bazy- to dalej to samo??
  • REKLAMA
  • #5 3332905
    Grzechu L.
    Poziom 23  
    Ocena: 21
    Na 99% buzzer.
  • #6 3333961
    imdudek
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    powiedział bym nawet że nie buzer - bo go tam nie ma a głośniczek
  • REKLAMA
  • #7 3339709
    PICIA
    Poziom 33  
    sprawdzić rezystory czy niemaja przeerwy oraz czy mają przejscie.
    Czy kolega jak chce wykonać rozmowę to ma sygnał??? jesli tak to przyczyna lezy gdzie indziej
    Załączniki:
    • Panasonic KX-TCD410PDM brak dźwięku dzwonka i rozmowy - co robić? s.JPG (11.4 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Telefon Panasonic KX-TCD410PDM przestał wydawać dźwięk dzwonka oraz dźwięk rozmowy przy połączeniu przychodzącym. Na wyświetlaczu pojawia się informacja o połączeniu, a druga strona jest słyszalna, jednak użytkownik nie słyszy dzwonka ani rozmowy. Sprawdzono, że dzwonek nie jest wyciszony, a wywołanie słuchawki z bazy nie powoduje dźwięku. Wskazano, że najprawdopodobniejszą przyczyną jest uszkodzony buzzer lub głośnik, przy czym w modelu tym nie ma buzzer, lecz głośnik. Zalecane jest sprawdzenie rezystorów pod kątem przerw i ciągłości obwodu oraz potwierdzenie, czy podczas próby wykonania rozmowy pojawia się sygnał, co może wskazywać na inną przyczynę problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA