logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

AOC 24G2SPAEBK - paski, zmiana kolorów i polaryzacja ekranu po upałach

tomaki19 04 Lip 2026 11:42 87 0
  • #1 21932555
    tomaki19
    Poziom 10  
    Witam serdecznie. Posiadam monitor AOC model 24G2SPAE/BK, problem nastąpił w upalne dni. Monitor zaczął dostawać paski na ekranie oraz obraz zmieniał kolory, np. zielony, różowy. Pierwsze, co pomyślałem, to że karta graficzna bierze ducha, ale po podłączeniu pod konsolę wyszło na jaw, że monitor, i było jeszcze gorzej. Zmiana kabla pod HDMI, VGA itd. nic nie dała.
    Teraz przy włączeniu monitora ekran się polaryzuje i to na tyle, jak przełączy się przyciskiem zmiany sygnału, to jest takie coś jak na zdjęciu. Niestety monitor niedawno stracił gwarancję. Po rozebraniu monitora nic nie widać, wszystko jak z fabryki. Wina może leżeć po stronie płyty głównej czy szukać problemu w elektronice matrycy, co pomierzyć, czy w ogóle się za to zabierać?
    Czy paski i zmiana kolorów są widoczne także w menu OSD monitora oraz na ekranie „brak sygnału”, czy tylko po podaniu obrazu z PC/konsoli?
    Po podłączeniu urządzenia pod HDMI nie ma nic, tylko jak naduszę menu monitora

Dodano po 22 [minuty]:

Podłączyłem laptop i mam taki obraz
REKLAMA