logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp 50FQ8 - czarny ekran i rozbłysk co 1 s, gdzie pobrać firmware?

TDGran 06 Lip 2026 19:37 21 0
REKLAMA
  • #1 21933838
    TDGran
    Poziom 1  
    Telewizor 50FQ8 Sharp - podczas oglądania samoczynnie zgasł obraz. Ekran jest czarny, tylko co sekundę ma rozbłysk.

Widziałem tu kilka postów dotyczących tego modelu - ponoć pomagało wgranie dobrego firmware (podłączenie USB z plikami, włączenie TV i odczekanie chwilę), niestety nie mogę tego softu nigdzie znaleźć, a na stronie Sharp nie wczytuje mi się podstrona z firmware dla Polski.
    Podaj proszę pełne oznaczenie modelu z tabliczki znamionowej z tyłu TV, najlepiej razem z numerem seryjnym/wersją chassis lub zdjęciem naklejki - czy to dokładnie „50FQ8”, czy ma jeszcze jakiś sufiks?
    50FQ8EG
    Ref. no: 4T-C50FQ8EM2AG
    s/n: B50UFQ5M2EGH16 0050500541
    Czy telewizor reaguje na pilota/przyciski, jest dźwięk z kanału lub menu, pojawia się logo Sharp przy starcie albo widać obraz po podświetleniu latarką matrycy?
    Nie reaguje na pilota ani przyciski.
    Brak dźwięku telewizora (natomiast słychać brzęczenie/trzeszczenie przy rozbłyskach)
    Nie ma logo Sharp, ekran czarny, jak na filmach.
    Brak widocznego jakiegokolwiek obrazu przy podświetlaniu latarką.

Dodano po 2 [minuty]:

Dodam, że córka po prostu oglądała coś ze Smart TV (HBO lub Netflixa) - nie było spadku zasilania, wyłączenia prądu, nie spodziewam się, żeby jakaś aktualizacja szła akurat w tle.
  • REKLAMA
REKLAMA