logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hikvision Hik-Connect - błąd logowania, konto po numerze nie istnieje, rejestrator przypisany

edzo1234 07 Lip 2026 12:44 81 3
  • #1 21934180
    edzo1234
    Poziom 15  
    Ocena: 9
    Mam problem z zalogowaniem się do konta hikvision. Wcześniej na starym telefonem logowanie się po numerze telefonu i hasło. Musiałem zmienić telefon instaluje aplikacje ze sklepu Play hik connect próbuje się logować i wyskakuje błąd logowania. Jeśli dam nie pamiętam hasła i podaje nr telefonu to wyskakuje że nie ma takiego konta. Jak chcę dodać rejestrator do innego konta wyskakuje że jest już przypisany do konta i konto nazywa się jak mój nr telefonu. Jak odzyskać dostęp do kamer żeby widzieć podgląd przez chmurę
  • #2 21934196
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5456
    @edzo1234
    A jak się logujesz przez przeglądarkę w fonie albo komputerze?
  • #3 21934512
    yvv
    Poziom 21  
    Ocena: 62
    >>21934180

Na ekranie nagrywarki wejdź do zakładki Konfiguracja -> Sieć -> Dostęp do platformy (Platform Access).Zwróć uwagę na pole Stan powiązania (Binding Status). Jeśli jest na "Tak", kliknij przycisk Odłącz.
    Przypisz na nowo skanując apką hika w telefonie.
  • #4 21934586
    dawidedziu
    specjalista-kamery przemysłowe
    Ocena: 642
    Jeśli
    edzo1234 napisał:
    Jeśli dam nie pamiętam hasła i podaje nr telefonu to wyskakuje że nie ma takiego konta.

A na pewno logujesz się w tej samej aplikacji? Jeśli tak, to ewidentnie podajesz zły numer telefonu.

edzo1234 napisał:
    Jak odzyskać dostęp do kamer żeby widzieć podgląd przez chmurę

I tu zaczynają się problemy, bo jeśli metoda na ODŁĄCZ nie pomoże, to pozostaje odesłanie rejestratora do dystrybutora, w celu jego odpięcia od zagubionego konta - no chyba, że się coś zmieniło w ostatnim czasie i już nie trzeba odsyłać.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA