logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FU FLA5021UH – pamięć urządzenia z systemem Android jest pełna, potrzebne jest oprogramowanie układo

Sotos 07 Lip 2026 22:45 435 10
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21934509
    Sotos
    Poziom 2  
    Witam wszystkich,

Szukam oryginalnego oprogramowania naprawczego USB dla następującego telewizora:

Marka: F&U
    Model: FLA5021UH
    Płyta główna: Vestel 17MB181
    Zasilacz: 17IPS72
    Panel: VES500QNFT-N2-Z01
    Numer seryjny: 23/42
    Kod kreskowy panelu: 29105529390239

Objawy:

Telewizor uruchamia się normalnie, wyświetla logo Androida, a następnie zgłasza, że pamięć wewnętrzna jest pełna. Nie może zakończyć procesu uruchamiania, a ekran główny Androida nigdy nie ładuje się poprawnie. Nie ma dostępu do trybu odzyskiwania, więc chciałbym ponownie zainstalować oprogramowanie sprzętowe przez USB.

Nie szukam ogólnego oprogramowania 17MB181, ale oprogramowania odpowiedniego dla tego konkretnego panelu.

Jeśli ktoś posiada oryginalny pakiet odzyskiwania przez USB (lub oprogramowanie serwisowe) dla tej kombinacji, byłbym bardzo wdzięczny.

FU FLA5021UH – pamięć urządzenia z systemem Android jest pełna, potrzebne jest oprogramowanie układo FU FLA5021UH – pamięć urządzenia z systemem Android jest pełna, potrzebne jest oprogramowanie układo FU FLA5021UH – pamięć urządzenia z systemem Android jest pełna, potrzebne jest oprogramowanie układo

Bardzo dziękuję!
    Czy mogliby Państwo podać pełny kod produktu, numer seryjny oraz wszelkie dodatkowe numery z etykiety z tyłu telewizora lub naklejki serwisowej firmy Vestel?
    Marka: F&U
    Model: FLA5021UH
    Płyta główna: Vestel 17MB181
    Zasilacz: 17IPS72
    Panel: VES500QNFT-N2-Z01
    Numer seryjny: 23/42
    Kod kreskowy panelu: 29105529390239
    Czy na płycie głównej 17MB181 znajduje się naklejka z informacją o oprogramowaniu/wersji, czy też można gdzieś sprawdzić wersję zainstalowanego oprogramowania, zanim nastąpi błąd uruchamiania?
    Nie
  • REKLAMA
  • #2 21934645
    billobirillo
    Poziom 33  
    Ocena: 788
    mainboard is a 17MB185Y
  • REKLAMA
  • #3 21935140
    Sotos
    Poziom 2  
    @rrewtyurer Bardzo dziękuję za pliki .rar (oprogramowanie układowe).

Pakiet został pomyślnie rozpakowany, a plik upgrade_image_no_tvcertificate.pkg skopiowałem do katalogu głównego pamięci USB sformatowanej w systemie FAT32.

Telewizor wykrywa pamięć USB po uruchomieniu systemu Android, ale aktualizacja się nie rozpoczyna.

Przytrzymanie przycisku OK podczas włączania powoduje jedynie uruchomienie systemu Android w trybie awaryjnym.

Czy mógłbyś podać mi dokładną procedurę przywracania dla tej płyty głównej 17MB185Y / G32?
  • #4 21935248
    billobirillo
    Poziom 33  
    @Sotos
    Dokładna procedura wygląda następująco:
    skopiuj plik upgrade_image_no_tvcertificate.pkg na pustą pamięć USB
    podłącz pamięć USB do telewizora
    następnie podłącz przewód zasilający: proces przywracania uruchomi się automatycznie

jeśli to nie zadziała, spróbuj zmienić nazwę pliku na MDS_upgrade_image_no_tvcertificate.pkg lub VESTEL_OZUM_upgrade_image_no_tvcertificate.pkg
  • #5 21936504
    Sotos
    Poziom 2  
    @billobirillo

Dziękuję za instrukcje.

Udało mi się rozpakować pakiet i skopiowałem tylko plik upgrade_image_no_tvcertificate.pkg na pamięć USB sformatowaną w systemie FAT32.

Próbowałem również zmienić jego nazwę na MDS_upgrade_image_no_tvcertificate.pkg, zgodnie z sugestią.

Dioda zasilania telewizora na chwilę zamigotała, ale aktualizacja się nie rozpoczęła.

Zostawiłem telewizor włączony nawet na całą noc.

Po całkowitym wyłączeniu i włączeniu zasilania telewizor zachowuje się dokładnie tak samo jak wcześniej:

Logo F&U
    Logo Android
    „Zabrakło miejsca na dysku”

Oznacza to, że oprogramowanie nie zostało wgrane.

Czy istnieje inny wymagany plik, inna nazwa pliku lub inna procedura przywracania dla tego modelu 17MB185Y / identyfikator oprogramowania 29105529?
  • REKLAMA
  • #6 21936520
    yokoono51
    Poziom 29  
    Ocena: 308
    Try this:
    1. Turn on the TV and press the "SOURCE" or "INPUT" button on the remote control.
    2. Select HDMI1.
    3. Press "MENU" on the remote control.
    4. The options menu appears.
    5. Select "Advanced Options".
    6. Enter 4725 on the remote control, and the service menu appears.
    7. Select and perform a factory reset.
  • #7 21936642
    Sotos
    Poziom 2  
    @yokoono51 Dziękuję za wskazówki. Niestety to nie działa, ponieważ nie ma wystarczającej ilości miejsca, aby załadować opcje MENU. Urządzenie próbuje załadować MENU, ale po kilku milisekundach znika ono. Menu SOURCE otwiera się na 1–2 sekundy, ale potem menu MENU nie chce się otworzyć. Czy jest jakiś inny sposób na przywrócenie ustawień fabrycznych?
  • REKLAMA
  • #8 21938355
    Sotos
    Poziom 2  
    @yokoono51 @billobirillo @rrewtyurer

Czy macie jeszcze jakieś pomysły, jak rozwiązać ten problem? Proszę o pomoc.
  • #9 21938380
    billobirillo
    Poziom 33  
    @Sotos

ostatnim pomysłem, jaki przychodzi mi do głowy, jest podłączenie włączonego urządzenia do wejścia HDMI1 i ponowna próba
    naciśnij przycisk SOURCE, wybierz wejście HDMI1 i naciśnij OK, naciśnij MENU, przejdź do opcji zaawansowanych, wprowadź kod 4725, wybierz opcję przywrócenia ustawień fabrycznych i naciśnij OK

czasami, gdy nie jest podłączone żadne urządzenie, niektóre telewizory nie przełączają się na wejście HDMI1

jeśli to nie zadziała, nie mam już innych pomysłów
REKLAMA