logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klawiatura Tracer Commando USB - problem z dostępnością dedykowanego programu do bindowania klawisz

Asz001 08 Lip 2026 19:48 30 0
REKLAMA
  • #1 21934992
    Asz001
    Poziom 1  
    Cześć! Mam klawiaturę Tracer Commando USB i nie mogę przypisać dodatkowych klawiszy na Win 10 pro (x64).
    Nie mogę znaleźć programu na stronie producenta, a oprogramowanie było dostarczane z płytą, której nigdy nie miałem.
    Więc zastanawiam się, czy ktoś nie kojarzy tego programu bądź może nawet ma tę płytę z oprogramowaniem bądź jakiś inny program do przypisywania klawiszy specjalnych.
    (Na tej klawiaturze jest dodatkowy przycisk "M", klawisze od "M1" do "M5", "Win ON/OFF" oraz dodatkowa mała klawiaturka na szynie z klawiszami od "G1" do "G8").
    Próbowałem programem "SharpKeys" i prawie wszystkich dodatkowych przycisków nie wykrywa, z wyjątkiem małej klawiaturki, którą odczytuje jako zwykłe klawisze funkcyjne (F1 - F12).
    Menedżer urządzeń wykrywa klawiaturę jako "Urządzenie klawiatury HID", więc myślę, że na płycie był dostępny sterownik oraz program do bindowania klawiszy.
    W załączniku screen z instrukcji z tym programem, może ktoś rozpozna:
    Klawiatura Tracer Commando USB - problem z dostępnością dedykowanego programu do bindowania klawisz

Z góry dzięki za pomoc.
  • REKLAMA
REKLAMA