Cześć wszystkim,
Telewizor przestał działać zaraz po aktualizacji OTA , więc jestem prawie pewien, że oprogramowanie układowe jest uszkodzone – ale nigdzie nie mogę znaleźć pasującego pliku.
Model: F&U FL2D5505UH
Płyta główna: 17MB130S
Panel: VES550QNDL-2D-N12
Zasilacz: 17IPS72
Objawy:
- Zasilacz wydaje się działać prawidłowo
- Paski LED działają prawidłowo
- Nigdy nie wychodzi ze stanu czuwania - czerwona dioda LED miga po podłączeniu zasilania
- Naciśnięcie pilota powoduje jedynie szybsze miganie. Brak uruchomienia, brak logo, brak podświetlenia
Pytania/prośby:
1. Czy ktoś ma działający zrzut dla modelu 17MB130S z panelem VES550QNDL-2D-N12? Albo sprawdzoną wersję, która jest wystarczająco zbliżona?
2. Czy jest jeszcze coś, co warto sprawdzić, zanim zdecyduję się na ponowne flashowanie , czy też nieudana aktualizacja OTA jest w zasadzie potwierdzeniem?
3. Widziałem, że procedura flashowania w niektórych modelach wygląda następująco:
- Odłącz telewizor od zasilania
- Włóż pamięć USB z plikami do flashowania
- Podłącz pamięć USB do portu USB telewizora
- Przytrzymaj przycisk zasilania na pilocie
- Podłącz telewizor z powrotem do zasilania
- Odczekaj kilka sekund, a następnie zwolnij przycisk zasilania
Czy to jest prawidłowa procedura dla tego modelu?
Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc!
Dziękuję!
Telewizor przestał działać zaraz po aktualizacji OTA , więc jestem prawie pewien, że oprogramowanie układowe jest uszkodzone – ale nigdzie nie mogę znaleźć pasującego pliku.
Model: F&U FL2D5505UH
Płyta główna: 17MB130S
Panel: VES550QNDL-2D-N12
Zasilacz: 17IPS72
Objawy:
- Zasilacz wydaje się działać prawidłowo
- Paski LED działają prawidłowo
- Nigdy nie wychodzi ze stanu czuwania - czerwona dioda LED miga po podłączeniu zasilania
- Naciśnięcie pilota powoduje jedynie szybsze miganie. Brak uruchomienia, brak logo, brak podświetlenia
Pytania/prośby:
1. Czy ktoś ma działający zrzut dla modelu 17MB130S z panelem VES550QNDL-2D-N12? Albo sprawdzoną wersję, która jest wystarczająco zbliżona?
2. Czy jest jeszcze coś, co warto sprawdzić, zanim zdecyduję się na ponowne flashowanie , czy też nieudana aktualizacja OTA jest w zasadzie potwierdzeniem?
3. Widziałem, że procedura flashowania w niektórych modelach wygląda następująco:
- Odłącz telewizor od zasilania
- Włóż pamięć USB z plikami do flashowania
- Podłącz pamięć USB do portu USB telewizora
- Przytrzymaj przycisk zasilania na pilocie
- Podłącz telewizor z powrotem do zasilania
- Odczekaj kilka sekund, a następnie zwolnij przycisk zasilania
Czy to jest prawidłowa procedura dla tego modelu?
Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc!
Dziękuję!