logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Prośba o oprogramowanie sprzętowe: F&U FL2D5505UH – 17MB130S – VES550QNDL-2D-N12 (urządzenie prz

klivs 11 Lip 2026 12:51 81 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21936526
    klivs
    Poziom 1  
    Cześć wszystkim,

Telewizor przestał działać zaraz po aktualizacji OTA , więc jestem prawie pewien, że oprogramowanie układowe jest uszkodzone – ale nigdzie nie mogę znaleźć pasującego pliku.

Model: F&U FL2D5505UH
    Płyta główna: 17MB130S
    Panel: VES550QNDL-2D-N12
    Zasilacz: 17IPS72

Objawy:
    - Zasilacz wydaje się działać prawidłowo
    - Paski LED działają prawidłowo
    - Nigdy nie wychodzi ze stanu czuwania - czerwona dioda LED miga po podłączeniu zasilania
    - Naciśnięcie pilota powoduje jedynie szybsze miganie. Brak uruchomienia, brak logo, brak podświetlenia

Pytania/prośby:
    1. Czy ktoś ma działający zrzut dla modelu 17MB130S z panelem VES550QNDL-2D-N12? Albo sprawdzoną wersję, która jest wystarczająco zbliżona?
    2. Czy jest jeszcze coś, co warto sprawdzić, zanim zdecyduję się na ponowne flashowanie , czy też nieudana aktualizacja OTA jest w zasadzie potwierdzeniem?
    3. Widziałem, że procedura flashowania w niektórych modelach wygląda następująco:
    - Odłącz telewizor od zasilania
    - Włóż pamięć USB z plikami do flashowania
    - Podłącz pamięć USB do portu USB telewizora
    - Przytrzymaj przycisk zasilania na pilocie
    - Podłącz telewizor z powrotem do zasilania
    - Odczekaj kilka sekund, a następnie zwolnij przycisk zasilania

Czy to jest prawidłowa procedura dla tego modelu?

Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc!

Dziękuję!
    Prośba o oprogramowanie sprzętowe: F&U FL2D5505UH – 17MB130S – VES550QNDL-2D-N12 (urządzenie prz Prośba o oprogramowanie sprzętowe: F&U FL2D5505UH – 17MB130S – VES550QNDL-2D-N12 (urządzenie prz
  • REKLAMA
  • #2 21936622
    JuniorS
    Poziom 26  
    Ocena: 158
    Na początek to wydaje mi się że Twój TV nie zainicjuje aktualizacji z pendrive bo TV na płycie Vestel-a nie trzyma się przycisku zasilania...
    W 17MB130S najlepszy jest pendrive z jak najmniejszą pojemnością w systemie plików FAT32. Wrzucasz pliki bezpośrednio na pendrive. Teraz najlepiej odłączyć TV od zasilania. Wkładasz pendrive do portu. Bierzesz pilota naciskasz przycisk OK na pilocie (skierowanym w stronę TV) Trzymając cały czas wciśnięte OK podłączasz zasialanie z gniazdka. Dobrze jakby ktoś pomogł.

Dioda LED powinna migać w szybszym rytmie... Oznaczać to będzie że bootloader odczytuje pliki. Wtedy możesz puścić przycisk.
    Ogólnie możliwe że wrzuciłeś złe oprogramowanie.

Ogólnie płyta 17MB130S siedzi u kilku producentów. F&U, JVC, Toshiba, Hitachi, Telefunken czy Finlux. Więc obojętnie od którego producenta będzie pochodził plik byle był on do matrycy VES550QNDL-2D-N12...

Szukaj po frazie: "17MB130S VES550QNDL recovery usb

tutaj może :Link
REKLAMA