logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki internet bez limitu do laptopa zamiast Orange FunBox i tel stacjonarnego

DwaLitry 11 Lip 2026 15:06 123 3
REKLAMA
  • #1 21936578
    DwaLitry
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Witam, mam takie pytanie, może ktoś doradzi coś. Otóż posiadam od dobrych lat internet Orange z routerem funbox + dekoder do telewizji. Jako że z dekodera nie korzystam, bo mam drugi z nboxa, to jaki by internet założyć, by ograniczyć koszty? Obecnie płacę co miesiąc między 110-115 zł przez to, że musi być linia utrzymana do internetu, tzn. telefon stacjonarny aktywny, mimo że z niego też nie korzystam. Najlepiej jakby internet był taki pod laptopa, ale również dość szybki i stabilny. Obecnie mam z Orange przepustowość 66 MB/s pobieranie i 8.6 Mb wysyłanie. Internet musiałby być limitu transferu.

Musiałem założyć tutaj temat, bo nie mogłem w dziale internet.
  • REKLAMA
  • #2 21936606
    forest1600
    Poziom 21  
    Ocena: 172
    Bez podania lokalizacji (miejscowość i nazwa ulicy chociaż) nikt nie pomoże.
  • REKLAMA
  • #3 21936610
    dgolf
    Poziom 15  
    Ocena: 151
    Szukaj dostawców lokalnych światłowodu.
  • #4 21936628
    Mobali
    Poziom 43  
    Ocena: 3924
    DwaLitry napisał:
    Obecnie mam z Orange przepustowość 66 MB/s pobieranie i 8.6 Mb wysyłanie. Internet musiałby być limitu transferu.
    Czy w pobliżu nie ma ofert lokalnych dostawców? Trudno polecać cokolwiek, skoro nawet nie wiadomo w jakim regionie. Nic nie wiadomo także do wymaganiach dotyczących przepustowości łącza - "dość szybki i stabilny" to stwierdzenia bardzo enigmatyczne.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA