logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radio samochodowe BLAUPUNKT - komunikaty WAIT i SEKURE, co oznaczają?

Mirek605 27 Gru 2005 17:15 3068 7
REKLAMA
  • #1 2119986
    Mirek605
    Poziom 12  
    Po włączeniu,na wyświetlaczu pojawia się napis ,,WAIT,, póżniej po 1-2min.pojawia się napis SEKURE co dalej mam zrobić ?
  • REKLAMA
  • #2 2120089
    Mariusz Z.
    Poziom 19  
    Ocena: 79
    Pewnie wprowadzić kod.
  • REKLAMA
  • #3 2122306
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    Radio z NISSANa - czeka na połączenie z komputerem, jak go nie wykryje blokuje się. Kod nic nie da - nie wpiszesz go bez Nissana.
  • REKLAMA
  • #4 2122890
    krzysiek_46
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Musisz podac pelny numer seryiny i fabryczny wraz z dokladna nazwa typu radia ,to mze ktos tobie pomoze tak jak mnie w wylaczeniu kodu .

Dodano po 25 [minuty]:

przepraszam to ja jeszcze raz mialem ten sam przypadek po wpsaniu manipulowaniu nie prawidlowym przyciskami , nalezy wlaczyc radio i czekac na napis CODE i potem wpisac prawidlowy kod i zatwierdzic . Tylko nieznam typu radia ,al w moim byl to gorny lewy przycisk ^ .

Dodano po 1 [minuty]:

przepraszam to ja jeszcze raz mialem ten sam przypadek po wpsaniu manipulowaniu nie prawidlowym przyciskami , nalezy wlaczyc radio i czekac na napis CODE i potem wpisac prawidlowy kod i zatwierdzic . Tylko nieznam typu radia ,al w moim byl to gornyPrawyprzycisk ^ .
  • #5 2123899
    Mirek605
    Poziom 12  
    Dzięki Krzyśu. Ile mam czekać na napis CODE ? Czekałem 3 godz. i bez rezultatu.Kolega z Lublina twierdzi ze radio ,,czeka,, na komputer.dzięki kol. z Lublina.Czy Twoje Twierdzenie jest 100% potwierdzone.?
  • REKLAMA
  • #6 2123927
    krzysiek_46
    Poziom 12  
    Ocena: 7
    Nadal nie podales Nr seryinego i typu radia . Ja czekalem o kolo5-6 godzin.Ale nie wiem czy to ten sam typ radia?
  • #7 2126644
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    Robiłem już kilka NISSANów na SECURE aby można było ich używać w innym samochodzie (zwykle pozostawały komuś po wymianie radia na CD). I jest tak jak napisałem.
  • #8 2128078
    Mirek605
    Poziom 12  
    Dziękuję koledze z Lublina za wyjaśnienie tematu.
    Przesyłam pozdrowienia.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Po włączeniu radia samochodowego Blaupunkt pojawia się komunikat "WAIT", a następnie "SEKURE". Oznacza to, że radio jest zablokowane i wymaga wpisania kodu zabezpieczającego. W przypadku radia z samochodu marki Nissan, urządzenie oczekuje na połączenie z komputerem pojazdu; bez tego kod nie zostanie zaakceptowany i radio pozostanie zablokowane. Aby odblokować radio, należy poczekać na wyświetlenie napisu "CODE", a następnie wprowadzić prawidłowy kod zabezpieczający i zatwierdzić go odpowiednim przyciskiem (np. górny lewy lub prawy przycisk z symbolem ^, zależnie od modelu). Czas oczekiwania na pojawienie się napisu "CODE" może wynosić od kilku minut do nawet kilku godzin, w zależności od typu radia. Podanie pełnego numeru seryjnego i dokładnej nazwy modelu radia jest pomocne przy uzyskaniu właściwego kodu lub instrukcji odblokowania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA