logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak otworzyć kamerę Sonoff B1P, aby uzyskać dostęp do układu pamięci flash i przywrócić działanie op

cijoml 17 Lip 2026 08:12 87 1
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21939980
    cijoml
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam,

Dostałem od znajomego zablokowaną kamerę Sonoff B1P. Urządzenie to działa na oprogramowaniu Thingino.com i istnieje procedura przywracania go do stanu używalności. Nie mogę jednak znaleźć instrukcji, jak otworzyć tę kamerę, aby uzyskać dostęp do układu pamięci flash.

Czy ktoś z Was wie, jak otworzyć tę kamerę? W Internecie nie ma żadnych filmów na ten temat, a ja nie mogę znaleźć żadnych śrub ani linii, wzdłuż których można by rozdzielić obudowę z tworzywa sztucznego.

Dziękuję
  • REKLAMA
  • #2 21940109
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2100
    Zapewne od przodu. Masz tam klosz od podświetlania LED i ramkę. Spróbuj tamtędy się dostać do środka. Może być to klejone lub na zatrzaski. Jeśli klejone to nagrzej suszarką i spróbuj zdjąć ramkę od przodu.
    Kamera w okolicy karty SIM ma przycisk RESET może spróbuj kamerę przywrócić do ustawień fabrycznych. O ile nie jest przypisana do poprzedniego konta właściciela.

Zbliżenie na kamerę z przyciskiem RESET zaznaczonym strzałką i napisem

Procedura
    Spoiler:
    Aby zresetować kamerę zewnętrzną Sonoff CAM-B1P, przytrzymaj przycisk resetowania przez 5 sekund. Urządzenie wyemituje komunikat głosowy "Reset success", a dioda zacznie migać w tryb parowania. Następnie usuń ją z aplikacji eWeLink, aby w pełni przywrócić ustawienia fabryczne.
REKLAMA