logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Samsung SGH-D900i - logo, biały ekran, wibracja i gaśnie.

majsterr90 23 Lip 2026 23:24 165 4
REKLAMA
  • #1 21944024
    majsterr90
    Poziom 2  
    Samsung SGH-D900i, przy próbie włączenia, czy to na baterii, czy na ,,kabelkach", odpala się do ekranu z logiem Samsunga i modelem, po tym na ledwo sekundę wyskoczy biały ekran, zawibruje i gaśnie od razu. Inna dziwna sprawa, że jak jest rozłożony, wystarczy nacisnąć włącznik, żeby zaświecił, a jak jest złożony, trzeba normalnie przytrzymać. Z telefonu potrzebuję odzyskać dane, dlatego jakiekolwiek ingerencje w soft mi odpadają. Wizualnie na płycie nie ma żadnych uszkodzeń, taśma sprawna.
    AI: W jakich okolicznościach to się zaczęło - telefon upadł, był zalany, długo leżał nieużywany, czy po prostu pewnego dnia przestał się normalnie włączać?
    Długo był nieużywany, ostatni raz może gdzieś w 2013.
    AI: Czy po podłączeniu do komputera/ładowarki jest wykrywany albo pokazuje jakąkolwiek reakcję poza tym logo, i gdzie były dane do odzyskania - pamięć telefonu, karta SIM czy microSD?
    Nie mam kabla do PC ani ładowarki, dlatego musiałem baterię naładować manualnie, a dla pewności kupiłem drugą w 100% sprawną. Dane są w pamięci tela.
  • REKLAMA
  • #2 21944181
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2091
    Myślę, że może to być wina taśmy, no bo jak ją sprawdziłeś i twierdzisz, że jest sprawna?
    Taśmy w tych modelach padały podobnie jak w E250.

inną przyczyną może być kość pamięci co też tłumaczy takie zachowanie.
  • REKLAMA
  • #3 21944303
    majsterr90
    Poziom 2  
    Sprawna jest przynajmniej według mnie, bo idzie ona tylko do ekranu i klawiatury, a ekran działa bez problemu.
  • REKLAMA
  • #4 21944404
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    Po 13 latach bez zasilania, bardzo prawdopodobny jest problem zwiazany z samym softem, uszkodzenie danych itp.

Aplikacje do wgrywania softu (downloadery) czesto maja tez opcje zczytania danych, aczkolwiek nawet jesli uda ci sie te dane zczytac, nie wiem czy bedziesz w stanie cokolwiek przydatnego z tego wyciagnac.

Poza kontami, czy SMSami, zdjecia i filmy powinny byc raczej nic opcjonalnej karte pamieci anizeli w telefonie.
  • #5 21945771
    majsterr90
    Poziom 2  
    telefon ostatecznie okazał się bardzo wybredny, zadziałał po włożeniu zajechanej, ale oryginalnej baterii z bliźniaczego modelu, może komuś to pomoże.
REKLAMA