logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka skrzynia do głośnika Voice Kraft z Allegro? Jakie ohmy wybrać?

Telefunken 27 Gru 2005 19:27 2207 6
REKLAMA
  • #1 2120444
    Telefunken
    Poziom 18  
    Ocena: 36
    kupilem dzis na allegro taka maszyne http://allegro.pl/show_item.php?item=78500329 za 50 zeta oplacalo się?? spotkal moze ktos się z takim glosnikiem?? jaka skrzynia byla by dla niego najlepsza?? mam mozliwosc wykonania kazdego rodzaju (zamknieta band pass itp) z ktorej wycisne najwiecej ladnego basu?? i ile litrow?? pozdrawiam
    Jeszcze ostatnie pytanko - co oznacza napis na magnesie ze jest 2/4/8 ohm?? to w koncu ile?? moj wzmak chodzi na 8 i czytalem ze przy 4 ohmowych sie szybko spali, to jak jest z tym glosnikiem??
  • REKLAMA
  • #2 2121991
    Telefunken
    Poziom 18  
    a co myslicie o takich glosniczkach w altonach 80??
    Załączniki:
    • Jaka skrzynia do głośnika Voice Kraft z Allegro? Jakie ohmy wybrać? 78500130.jpg (17.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2122093
    foxik000000
    Poziom 29  
    Ocena: 56
    Jaki to jest model voice krafta??Do voice kraftów troche ciezko jest dostać parametry TS.Czasami na allegro do popularnych modeli tej marki są paramtry ale tak ogólnie to ciezko jest je zdobyć.
    (P.S ten głosnik przypomina mi adagio FA-10 tylko w tym voice krafcie jest inny napis na kopułce.Ale kiedys oglądałem katalog z voice karaftami to własnie były tam też te adagio.Wiec mozliwe jest to zę to jest ten sam głosnik tylko nieco inaczej wygląda:D
    Załączniki:
    • Jaka skrzynia do głośnika Voice Kraft z Allegro? Jakie ohmy wybrać? ADAGIO_FA10.jpg (21.65 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2122417
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 2122870
    foxik000000
    Poziom 29  
    Ocena: 56
    amator2 stereo napisał:
    za 50zł sie opłacalo
    ale z zerami przesadzili
    do Altonów polecam tylko i wyłacznie Tonsile
    zaden inny szmelc mu nie dorówna

To prawda są różne głosniki do różnych kolumn ale do takich klasyków najlepsze sa tonsile:|
  • #6 2123672
    Telefunken
    Poziom 18  
    No ale juz je mam planuje rozchochlowac troche dziure i wsadzic te czerwone (maja 27), a z tego czarnego zrobie suma ;] Mam jeszcze jedno male pytanko co oznacza ze on ma 2,4,8 ohm?? w koncu ile ma??
    mi nie chodzi o loadny dzwiek tylko zeby bylo duzo basu, a mysle ze te glosniki dadza. uzywwam ich do naglasniania malych imprez do tego mam koncowke schneidera i mysle ze beedzie ladnie...
  • #7 2130656
    Miki_13
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    2,4,8ohm oznacza że po odpowiednim podłączeniu tyle będzie.
    pozdro miki_13

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy głośnika marki Voice Kraft zakupionego na Allegro za 50 zł oraz doboru odpowiedniej obudowy głośnikowej, aby uzyskać jak najlepszy bas. Użytkownik pyta o optymalny typ skrzyni (zamknięta, band pass itp.) i jej pojemność w litrach. Wskazano, że trudno jest znaleźć parametry Thiele-Small (TS) dla głośników Voice Kraft, a sam głośnik może być podobny do modelu Adagio FA-10. W kontekście głośników Alton rekomendowane są głośniki Tonsil jako najlepsze do klasycznych kolumn. Poruszono także kwestię impedancji głośnika oznaczonej jako 2/4/8 Ω, co oznacza możliwość podłączenia głośnika w różnych konfiguracjach, zmieniających jego impedancję. Przy wzmacniaczu na 8 Ω zaleca się stosowanie głośnika o impedancji 8 Ω, aby uniknąć przeciążenia i uszkodzenia wzmacniacza. Głośniki te są używane do nagłaśniania małych imprez, gdzie priorytetem jest mocny bas, a nie idealna jakość dźwięku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA