logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić głośniki Voice Kraft z polipropylenową membraną?

darkone 06 Lut 2006 16:06 2914 12
REKLAMA
  • #1 2267633
    darkone
    Poziom 23  
    Ocena: 10
    http://allegro.pl/show_item.php?item=83475618

z tym ze wydaje mi sie ze sprzedawca kity wciska w tych zdaniach:

"Bo co może głośnik z papierową membraną? g.... może VOICE KRAFT niestosuje miękkiego papieru!"
    tu wydaje mi sie akurat na odwrot jak sprzedawca powiedzial

"dzięki membranie POLIPROPYLEN LAKIEROWANY osiąga częstotliwość 19 Hz." a 19 hz to nie przypadkiem dzwieki nie slyszalne dla ucha?

czy to jest prawda co ten sprzedawca mowi?
  • REKLAMA
  • #2 2267685
    audittenter
    Poziom 15  
    Ocena: 2
    Tutaj masz stronke JBL jest opis tylko że po angielsku i sdjęcia to jest model głośnika cs 12 ta tuba była opisywana w pla......oy za tą kase dość dobra jakość i p.........cie http://www.jbl.com/
  • REKLAMA
  • #4 2270032
    Hefajstos
    Poziom 35  
    Ocena: 133
    Membrana papierowa od tygdnia nie daje żyć moim sąsiadom. Materiał nie ma zbyt dużo do pasma. VoiceKraft, to tandeta i nie wyciągnie 19Hz. JBL też nie, ani to:
    http://www.realmofexcursion.com/featured/meade/index.html
    (ma pewnie z 25Hz dla -10dB i to jest bardzo nisko)

--
    Hefi
  • #5 2270047
    darkone
    Poziom 23  
    no moze tyle nie wyciagnie ale co powiecie na reszcze rzeczy ktore powiedzial sprzedawca?
  • #6 2270124
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    VOICE CRAAFT to podróba SOUND CRAAFTA

ta pierwsza ma raczej korzenie w chinach i robią na czymś w rodzaju Alphardów. Wpisze w google strony z google pisża że to zarąbiste glosniki, a strony akustyczne że dziadostwo, oczywiście akustyczne mają racje.

Na dole tekst autora z allegro i moje opinie:

generalnie chciałbym umiec tak kłamac i zarabiac dużo pieniedzy ale nie potrafię. Co za sarkazm, jedyne co uczciwe to cena - nie jest zbyt wygurowana. Ale i tak pewnie idzie na tym nieźle zarobić.

"Firma VOICE KRAFT należy do pionierów producentów branży car-audio znanych w Niemczech jak i całej europie zachodniej. Ortografia powinno być w Europie Zachodniej, po za tym pionierzy car audio to firmy wsadzające radia samochodowe do Garbusow czy trabantów w DDR, a to by wychodziło, że jest nią RFT

Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć, że drogą poprawy parametrów głośnika jak i poziomu głośności oraz osiągnięcia niskich częstotliwości w car audio są wzmocnienia mocy nie wzmocnienia mocy a sama moc, wystarczy wyrwac sprzężenie zwrotne ze wzmacniacza a wzmocnienie mocy wzrasta ze 100razy a moc się nie zmienia, których często brakuje nam w samochodzie. Bo co może głośnik z papierową membraną? g.... może 100% estradowców, naprawde może więcej, a posiada membrane z papieru, mały skok membrany i dużo większe SPL dzieki lekkosci membrany i moc... 800W 1000W przy 98dB... VOICE KRAFT niestosuje miękkiego papieru! Papier jest może staroświecki, ale niezly jedyne co w nim jest złe to że lubia go bakterie, wilgoc itd.

SUBWOOFER VOICE KRAFT VK 1910 NEW MODEL dzięki membranie POLIPROPYLEN LAKIEROWANY osiąga częstotliwość 19 Hz Moje głosniki skacza i przy 1 Hz, ale nie grają. Membrana ma jeszcze jedną niepowtarzalną zaletę – trwałość!!! Mam tonsile na papierku i gabce i trzymią się 10 lat Każdy z nas wie jak wpływa wilgoć i duże temperatury, na membrany kolorowe w podobnych subwooferach to nie u Nas. SUBWOOFER VOICE KRAFT można naprawdę CIESZYĆ SIĘ BASEM!!!.

W bardzo przystępnej cenie dzięki wieloletnim doświadczeniom najlepszych niemieckich specjalistów laboratorium Voice Kraft oferuje:

1) Solidna trwała drewniana obudowa no od biedy

2) Profesjonalne wygłuszenie specjalistyczną watę mineralną Tu mogli by i szmaty dac

3) 2 profile bass refleksy – obniżające jeszcze bas – jest jeszcze głębszy dołożenie dwóch profili BR podwyższa Fb tunelów, a nie obniża jak tu piszą.

4) Solidne metalowe gniazda połączeniowe Postarali się... dwa rodzaje metalu zwiększa latwość korozji

5) Tylko w Voice Kraft wentylowana cewka głośnika – zabezpieczająca przed spaleniem Przed spaleniem nie zabezpiecza, wszystko idzie spalić.

6) Membrana z wysokiej jakości lakierowanego polipropylenu IMPP

7) Głośnik o dużym magnesie z duża mocą 500W !!! Duży magnes oznacza dużą siłe magnetyczną, a zatem zwiększenie SPL a co za tym idzie zmneijszenie mocy - chyba ze ten glośnik ma jakieś lewe magnesy

8) Niezawodne komponenty –NIEZAWODNOŚĆ- BRAK REKLAMACJI Może po prostu nie uznają

Znawcy tematu wiedzą co jest źródłem pięknego MOCNEGO DŹWIĘKU!!! SUBWOOFER VOICE KRAFT VK 1910 new model!!!. Tanio, mocno, a nastepnego dnia nie ma kaca zupełnie tak jak w Erze

*Obawiasz się tanich chińskich kolorowych podróbek? No to kup ten jesli wierzysz w to że Hongkong to już Europa

*Cenisz jakość, mocne podbicie za rozsądną cenę? Podbicie nie zawsze jest korzystne

*Znasz już niemieckie wykonanie oraz osiągi niemieckiego CarAudio - Pewnie nie używaja do tego celu VoiceCraftów tylko np JBL, Pioneerów

*Lubisz Dużo Basu podłączając suba... pod Same Radio

*albo masz już wzmacniacz i szukasz coś Dobrej jakości i Dużej Mocy

*Szukasz solidnego masażu Twoich pleców

*To dobrze trafiłeś! VOICE KRAFT

*DOŁĄCZ do Tych którzy BASUJĄ już PO TWOIM MIEŚCIE!!!

ZDECYDUJ SIĘ NA COŚ WYJĄTKOWEGO

I WPRAW SERCE W DRŻENIE SUBWOOFER VOICE KRAFT

W NOWEJ NISKIEJ CENIE – 109,90 PLN ZA 500W!!!

GRATIS Dla Wszystkich!!!:

METALOWA CZARNA RAMKA MASKUJĄCA"
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #7 2270716
    darkone
    Poziom 23  
    hahaha ale sie usmialem czytajac twoje komentarze, zastanawiam sie jak ludzie moga kupowac ten chłam a tym bardziej ze nikt tego nie reklamuje.

najbardziej rozwalilo mnie to zdanie
    "*Obawiasz się tanich chińskich kolorowych podróbek? No to kup ten jesli wierzysz w to że Hongkong to już Europa " poprostu nie moglem wytrzymac :D

czyli szajs, bede wiedzial na przyszlosc
  • REKLAMA
  • #8 2271171
    Hefajstos
    Poziom 35  
    Ocena: 133
    Cały ten opis z allegro nie jest nawet wart komentowania - to techno bełkot na poziomie filmu animowanego o robotach:D

--
    pozdarwiam
    Hefi
  • #9 2618862
    Andrew147
    Poziom 15  
    czyli wychodzi na to, że nawet niepozorny STX bije go na głowę:) niezłe. W sumie na alleeee jest tych VK od groma - widziałem je nawet na wolumenie-gotowe, piękne kolumienki, tylko brać:P
  • #10 2619442
    micho a
    Poziom 35  
    Ocena: 138
    tremolo dobre dobre :D:D

moim zdaniem to nawet dresy sie na te opisy nie łapia bo jak już stać ich na bejce to i na JBL :D

najwięcej na takie durne opisy łapie sie dzieci 12-15lat im tylko można wcisnąc że jakaś tuba na 888 ma 800wat i wyrywa ściany :D:D:D

VK to dla mnie to samo co 888 999 alpierd i inne barachło :D:D

jak już musze to kupić to nie patrze na firme i opis te firmy wszystko maja do bani szukam najtańszego :D
  • REKLAMA
  • #11 2619958
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #12 2620115
    Tremolo
    Poziom 43  
    Ocena: 497
    Barthezz tak jest, jeśli rzeczywiście do większego magnesu jest przyczepiona większa cewka.

Chyba, że masz rację. Cewki te same, produkcja masowa, po prostu większy magnes = większe odprowadzenie ciepła = większa moc.

Cytat:
    itp. oczywiście rzetelnej mocy pomiarowej ale chińczykowi łatwo dopisać zero

Przecież zero zawsze można dopisać, w Europie po przecinku np. 25,0W=25W. W Chinach pisząc z góry na dół nie używają go. Mają 10000 liter i nie mają przecinków. Prawdopodobnie powstanie nowa chińska litera oznaczająca PMPO. Wyglądać ma podobnie do Loga Alpharda :)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #13 2620692
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy jakości i parametrów głośników Voice Kraft z membraną polipropylenową, oferowanych na Allegro. Użytkownicy kwestionują wiarygodność zapewnień sprzedawcy, zwłaszcza dotyczących możliwości osiągnięcia przez te głośniki niskich częstotliwości rzędu 19 Hz, które są poza zakresem słyszalności ludzkiego ucha. Krytyka obejmuje niską jakość wykonania, słabe parametry techniczne, niską moc nominalną oraz podejrzenia o chińskie pochodzenie i podrabianie innych marek. Membrana papierowa jest oceniana jako mniej istotna dla pasma przenoszenia niż inne czynniki. Porównania do renomowanych marek, takich jak JBL czy STX, wskazują na przewagę tych ostatnich pod względem jakości i parametrów. Wskazano również na niską trwałość cewek i słabe mocowanie magnesów w głośnikach Voice Kraft. Opisy producenta są uznawane za marketingowy bełkot, a produkty za niskobudżetowe i mało trwałe.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA