logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki zestaw monitoringu na 2 garaże oddalone o 100 m

krychast 26 Lip 2026 09:55 195 7
  • #1 21945005
    krychast
    Poziom 20  
    Ocena: 159
    Panowie, potrzebuję zestaw do monitoringu: parę kamer stałych plus dwie obrotowe na dwa budynki garażowe oddalone od siebie o około 100 m. Czyli jeden z budynków musiałby być na Wi-Fi lub mogę ostatecznie spiąć to mostem Wi-Fi. Koniecznie rejestrator, podgląd z poziomu telefonu, alerty na telefon. Finalnie każdy budynek - 1 kamera obrotowa plus 2-3 kamery stałe lub kopułkowe obrotowe, drugi budynek to samo. Czy coś możecie polecić?
  • #2 21945015
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 460
    krychast napisał:
    Koniecznie rejestrator, podgląd z poziomu telefonu,alerty na telefon.

Mogę polecić polską firmę Satel.
    Konfiguracja i zakres funkcji - jakie tylko można sobie wyobrazić.
    Ceny nie są oderwane od rzeczywistości.
    Ja przed instalacją w hurtowni systemów alarmowych, otrzymałem kosztorys wstępny i naprawdę na wysokim poziomie - pomoc merytoryczną!
    Tobie serdecznie życzę takich doradców i na początek radzę skontaktować się z przedstawiceilem handlowym.
  • #3 21945044
    krychast
    Poziom 20  
    Na jakich kamerach mają zestawy?
  • #5 21945148
    krychast
    Poziom 20  
    Ta strona niewiele mówi, naprawde.
  • #6 21945177
    Adam Walko
    Poziom 35  
    Ocena: 460
    Nadal rekomenduję wizytę nie u jednego dystrybutora, a raczej u kilku. Najlepiej osobiście.
  • Pomocny post
    #7 21945241
    domsat
    Poziom 23  
    Ocena: 185
    Adam Walko - dlaczego dezinformujesz pytającego. Robisz to z premedytacją czy z własnej głupoty. Satel nie oferuje żadnych kamer.
    Autorze tematu - zaproś fachowca, aby zaprojektował Ci system okamerowania. Oczywiście taka usługa jest odpłatna, ale wtedy możesz mieć jakąś gwarancję, czego nie otrzymasz od randomowych porad na forum
  • #8 21945453
    krychast
    Poziom 20  
    domsat napisał:
    Adam Walko - dlaczego dezinformujesz pytającego. Robisz to z premedytacją czy z własnej głupoty. Satel nie oferuje żadnych kamer.

Stąd padło moje pytanie. O ile sam sobie wszystko podłączę, chodzi mi tylko o wskazanie zestawu lub firmy. Dzięki, kolego, za " interwencję".

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy doboru zestawu monitoringu dla dwóch oddalonych o około 100 m budynków garażowych. Wymagane są kamery stałe oraz dwie kamery obrotowe na każdy obiekt, rejestrator, podgląd z telefonu i powiadomienia alarmowe. Rozważane jest połączenie jednego z budynków przez Wi‑Fi lub most Wi‑Fi, aby zapewnić transmisję obrazu między lokalizacjami.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA