logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zwiększyć moc ładowania w NFC WLC 2.0 z 200 mW do 1 W lub 3 W?

Luke_Lin 07 Sie 2026 05:55 93 0
REKLAMA
Treść została przetłumaczona angielski » polski Zobacz oryginalną wersję tematu
  • #1 21951419
    Luke_Lin
    Poziom 2  
    Ostatnio opublikowałem wątek na temat bezprzewodowego ładowania NFC i tym razem chciałbym podzielić się bardziej szczegółowymi informacjami na ten temat.
    Tradycyjne bezprzewodowe ładowanie w standardzie Qi z łatwością zapewnia moc ponad 5 W, a niektóre zastrzeżone protokoły osiągają nawet ponad 25 W. Jednak w większości przypadków jest ono przeznaczone wyłącznie do ładowania z dużą mocą.
    Zgodnie z dokumentacją, z którą się zapoznałem, maksymalna moc wyjściowa standardu NFC WLC 2.0 wynosi 3 W. Niemniej jednak jest on przeznaczony do ładowania o niskiej mocy, w zakresie od 0,1 W do 1 W. Jeden z prototypowych rozwiązań, nad którym pracowałem, osiąga jedynie moc ładowania na poziomie 200 mW. Najważniejsze jest to, że ta sama antena może być ponownie wykorzystana do transmisji danych podczas trwania ładowania.
    AI: Jakiej konkretnej opinii lub pomocy oczekujesz w tym przypadku: weryfikacji wykonalności NFC WLC, porównania z ładowaniem Qi, ulepszenia prototypu o mocy 200 mW czy dyskusji na temat ponownego wykorzystania anteny podczas ładowania?
    Rozwiązanie zwiększające moc ładowania NFC o 200 mW.
  • REKLAMA
REKLAMA