logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaka kamera LTE solarna na SIM do 1000 zł na działkę z słabym zasięgiem Orange?

mateuszwezyk2 12 Sie 2026 09:27 126 1
REKLAMA
  • #1 21953828
    mateuszwezyk2
    Poziom 2  
    Cześć,
    Poszukuję kamery zewnętrznej zasilanej panelem solarnym na kartę SIM. Budżet do 1000 zł, chociaż gdyby się udało coś znaleźć za 500-600 zł, to będzie świetnie. Kamera ma służyć do monitorowania działki i budowy. Będzie zawieszona na wysokości 4-6 m od ziemi na drzewie.

Miałem jakiegoś chińczyka za 200 zł z Allegro, ale miałem duży problem, żeby podejrzeć sobie w aplikacji podgląd, nie dostawałem powiadomień, że ktoś się pojawił na działce, co chwilę kamera była w trybie offline.

Na działce jest słaby zasięg, na telefonie często pokazuje 1 kreskę 5G na karcie Orange - tej samej sieci kartę chciałbym włożyć do kamery.

Czy możecie coś polecić z dobrą anteną LTE wewnętrzną? Lub coś z gniazdem, żeby podłączyć jakąś antenę zewnętrzną?

Na czarno zaznaczona działka. Czerwonym kółeczkiem oznaczone miejsce mocowania kamery. Na niebiesko wjazd na działkę. Na pomarańczowo kierunek do nadajnika Orange (odległość w linii prostej 2,6 km), niestety działka jest osłonięta lasem z kilku stron, więc pewnie stąd te problemy z zasięgiem.

• REKLAMA
  • #2 21953925
    gradek83
    Poziom 43  
    Ocena: 2106
    mateuszwezyk2 napisał:
    Poszukuję kamery zewnętrznej zasilanej panelem solarnym na kartę SIM. Budżet do 1000 zł

Reolink
    Lub cos od Dahua
    model:
    DH-IPC-HFW2431DG-4G-SP-EAU-B
    lub
    DH-SD2A400HB-GN-AGQ-PV-SP-EAU

Ewentualnie Hikvision
    model:
    DS-2CFSP4/4G
    lub
    DS-2CFS04/4G
REKLAMA