logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wpisać kod do radia BMW Bavaria CIII po odłączeniu akumulatora?

Tomasz Maniak 28 Gru 2005 22:10 6167 7
REKLAMA
  • #1 2124499
    Tomasz Maniak
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Prosta sprawa. Kolega kupił BMW za granicą. Przeprowadził mały remoncik. Wyciągnął akumulator i teraz na wyswietlaczu radia widać tylko "----". Ma kod dostępu, ale nie ma pojęcia jak go wprowadzić. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 2124581
    karo660
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Jeśli na wyświetlaczu są kreski , to radio jest zablokowane.Zostaw załączone, aż będzie świecić "code", wtedy dopiero można wprowadzić kod,klawiszami "1,2,3,4",zatwierdzenie prawdopodobnie" >". Kreski oznaczają ,że ktoś wprowadzał zły kod.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 2124594
    siwy144
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    Kreski nie oznaczają że ktoś wpisał zły kod.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2124630
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Niekoniecznie muszą to oznaczać. Radio mogło sobie namieszać w pamięci przez iskrzące klemy przy ich zakładaniu. Trzeba zostawić radio włączone z kluczykiem w pozycji ACC i za kilka godzin sprawić czy nie pojawiło się CODE.

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 2124637
    karo660
    Poziom 13  
    siwy144-po co Się odzywasz ,jeśli nie Chcesz pomóc ? -powymądrzać Się Chcesz,czy może punkty Cię tylko interesują ?

Kolega Siwy144 jest już pod lupą, zalecam mu rozsądniejsze pisanie. <SławeK>
  • #6 2124655
    siwy144
    Poziom 19  
    Ocena: 25
    karo660 jeszcze przed Tobą mu napisałem jak wprowadzić kod w tym radiu tyle że napisałem na pw.
  • #7 2124813
    karo660
    Poziom 13  
    siwy144-przepraszam!,doprawdy nie wiem, jak to się mogło stać,że się tego nie domyśliłem!
  • #8 2262238
    Tomasz Maniak
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Problem został rozwiązany. Odczekałem parę godzin i faktycznie na wyświetlaczu pojawił się napis "code". Wtedy wpisałem kod. Nacisnąłem 2 razy jedynke i ustawiłem takim sposobem na pierwszej pozyji dwójke. Cyfre na drugiej pozycji ustawiłem przyciskiem "2" ..itd......Kod zatwierdziłem i radyjko pięknie gra. Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Po odłączeniu akumulatora w radiu BMW Bavaria CIII na wyświetlaczu pojawiają się kreski "----", co oznacza zablokowanie urządzenia. Aby wprowadzić kod odblokowujący, należy pozostawić radio włączone z kluczykiem w pozycji ACC przez kilka godzin, aż na wyświetlaczu pojawi się napis "code". Wtedy można wprowadzić kod za pomocą przycisków oznaczonych cyframi (1, 2, 3, 4), zmieniając wartości poszczególnych pozycji i zatwierdzając prawdopodobnie przyciskiem ">". Kreski niekoniecznie oznaczają błędne wprowadzenie kodu, mogą wynikać z rozregulowania pamięci radia podczas odłączania akumulatora. Po poprawnym wpisaniu kodu radio zostaje odblokowane i działa prawidłowo.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA