logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Nokia 5510 przez kabel COM do komputera?

Matano 29 Gru 2005 12:39 1037 4
  • #1 2126050
    Matano
    Poziom 11  
    Witam.
    Posiadam Nokie 5510 i niestety kabel Com do niej. Prubowałem już wiele sposobów aby wreszcie wykrył komp moją nokie ale nic z tego mi nie wychodzi. Szukałem już na forum było dużo tematów o tym ale do podłączenia kabla USB a nie COM. Chciałem sobie powgrywać pare mp3 a tu taka kapa. Proszę o wszelką pomoc :cry:
  • #2 2126220
    garou0
    Poziom 11  
    Witam
    Kablem COM nie wgrasz mp3 do tego jest kabel USB.
    COM-em mozesz powgrywac dzwonki, logo itp.

W nokii 5510 to jest troszke utrudnione, musisz...
    - wylaczyc telefon
    - wlozyc baterie do uchwytu na kablu (COM)
    - wsunac ja (baterie) tak do telefonu zeby sie styki sie stykaly (bateria-telefon) ale nie zamknely sie jeszcze zatrzaski
    - wlaczyc telefon - poczekac az sie uruchomi
    - wpiac uchwyt w zatrzaski telefonu i powinno dzialac.

Chodzi o to zeby tak wlozyc baterie zeby te cztery styki na uchwycie na kablu COM nie stykaly sie ze stykami w telefonie dopuki telefon sie nie uruchomi.

Troche to zawile - ale dziala.
    Sorki ale nie znam fachowego nazewnictwa tych wszystkich koncowek ale mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi.
    Powodzenia.
  • #3 2126550
    Jurek220
    Poziom 31  
    Ocena: 254
    Załączonym programem sprawdz sobie kabelek.Reszta jak napisał poprzednik...
    Załączniki:
    • 7lmlinktest.zip (20.18 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 2127422
    Matano
    Poziom 11  
    Dzięki za odpowiedzi. Czyli pozostaje mi tylko sobie kupić kabel USB i będzie wszystko ok. A jeszcze takie małe pytanko czy przez kabel USB także moge wgrywać do telefonu loga, dzwonki?? czy do tego jest tylko kabel COM??:?:
  • #5 2129799
    garou0
    Poziom 11  
    USB jest tylko do wgrywania mp3 no i ewentualnie jeśli byś chciał przenieść jakieś dane to możesz potraktować telefon jako trochę większą dyskietke.
REKLAMA