logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zasilić Creative MUVO w samochodzie z instalacji 12V?

agentczor 29 Gru 2005 14:02 1107 1
REKLAMA
  • #1 2126336
    agentczor
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam i mam problem...
    Chciałbym mieś możliwość zasilania tego odtwarzacza z samochodowej instalacji... Standardowo jest on zasilany modułem (1 bateria AAA przez port usb)...
    JAk może wyglądać schemat jakiegoś zasilacza...
    Z góry dzięki za odpowiedzi!
  • REKLAMA
  • #2 2305597
    C_L_K
    Poziom 11  
    Witam,

Własnie kombinuję nad tym samym. W tym celu rozebrałem moduł z baterią. Na płytce oprócz obwodu drukowanego i gniazda USB są jakieś dwa elementy, których nie potrafię na razie zidentyfikować (jeden wygląda na diodę i jest nieopisany, a na drugim przypominającym obudową scalak z dwoma nóżkami jest symbol "220 6V"). W każdym razie jeden jest na obwodzie + a drugi na -. Wydaje mi się, że są tylko w celu zabezpieczenia np. przed odwrotnym włożeniem baterii. Myslę, że trzebaby też zastosować jakieś zabezpieczenie oraz stabilizator, który by obciął napięcie z instalacji na równe 1,5V

Wyjście na gnieździe jest nast. (patrząc na gniazdo od strony wejścia stykami skierowanymi do dołu):

obudowa i pierwszy z prawej "-"
    pierwszy styk z lewej "+"
    dwa środkowe styki są puste

Jakby ktoś wiedział coś wiecej w tym temacie (co to za cuda tam creativ dolutował? jaki zastosować regulator?) to z góry dzieki za podpowiedź.
REKLAMA