logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć 2 telewizory do jednej anteny bez przełączania?

femalecrow 29 Gru 2005 15:33 3369 4
REKLAMA
  • #1 2126676
    femalecrow
    Poziom 2  
    Witam-to mój pierwszy temat i wogóle post na tym forum :)

Chciałam zapytac czy wie ktoś jak podłączyć 2 telewizory do jednej anteny tak żebym nie musiała ciągle podłączać tej anteny w zaleznosci w którym pokoju mam ochotę oglądac tv . Po prostu żeby telewizja była nieprzerwanie w obu pomieszczeniach naraz.
  • REKLAMA
  • #2 2126694
    profesore
    Poziom 15  
    Ocena: 28
    wystarczy przeciągnąć kabel i dać rozdzielacz czestotliwości najlepiej ten na f-ki
  • REKLAMA
  • #3 2126697
    czarek236
    Poziom 17  
    Ocena: 10
    Witam ,w każdym sklepie z częściami elektronicznymi i nie tylko można nabyć rozgałężnik antenowy są na dwa wyjścia itd.itd.,poprosisz a napewno sprzedawca doradzi i oczywiście sprzeda,pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #4 2126767
    humek
    Poziom 32  
    Ocena: 164
    tak przedmowcy maja racje rozgałężnik-spletter a jesli sygnał czyli jakość by spadła i "denerwowała "wzrok bo taki rozgałeżnik ma tłumienie sygnału 3,5-5dB decybeli to bedzie potrzebny wzmacniacz szerokopasmowy który wpina sie przed rozgałeznikiem a antena .Sa tez w sprzedazy takie wzmacniacze -rozgałezniki z regulowanym wzmocnieniem.Czasem zastosowanie takowego wzmacniacza jest potrzebna ale myśle ze na poczatku taki rozgałężnik-spletter oczywiscie markowej firmy wystarczy.Montaz jest banalnie prosty i sprzedawca w sklepie powinien wyjasnic o co chodzi.
  • #5 2127510
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 671
    femalecrow napisał:
    Witam-to mój pierwszy temat i wogóle post na tym forum :)

Chciałam zapytac czy wie ktoś jak podłączyć 2 telewizory do jednej anteny tak żebym nie musiała ciągle podłączać tej anteny w zaleznosci w którym pokoju mam ochotę oglądac tv . Po prostu żeby telewizja była nieprzerwanie w obu pomieszczeniach naraz.

Witam

Jaką posiadasz antenę - czy jest ona ze wzmacniaczem (zasilacz w mieszkaniu) ?

Pzdr
REKLAMA