Witam
Ciołem test point w C60 od słabego cięcia po coraz głębiej i za każdym razem sprawdzałem czy jest przecięty na Freia18 próbując simlocka zdjąć.
Po trzecim cięciu stwierdziłem że telefon się nie włącza.
Po prostu przeciołem za głeboko i teraz czy jest możliwość tego zrobienia jeszcze żeby wstał.
Szkoda, że nie upewniłes się do tego, co robiłeś. Na przyszłość pamiętaj, że sprawdza się poprawnego test pointa pod SST a nie pod freią!
Co do naprawy to była gdzieś solucja ale to już wyższa szkoła jazdy. O ile nie przeciąłeś zbyt głęboko to da się go moze jeszcze uratowac.
Jeyeli masz tornado lub trwistera lub innego ufsa sciagnij sobie freie pod ufsa. Masz tam do wzboru rodzaje boot core. jezeli nie pojdzie jednym z trzech tzn ze mausisz glebiej ciac. zwzkla freia nic nie bedziesz wiedzial dopoki nie sciagniezy locka.
Dyskusja dotyczy schematu przecięcia test point w telefonie Siemens C60 wersja 23, gdzie narzędzie px5amd nie działa poprawnie. Użytkownicy wymieniają się doświadczeniami dotyczącymi prawidłowego cięcia test pointa pod SST, a nie pod Freią, co jest kluczowe do zdjęcia simlocka. Zbyt głębokie przecięcie może spowodować, że telefon się nie włączy, jednak istnieją zaawansowane metody naprawy, jeśli uszkodzenie nie jest zbyt poważne. Wskazano również na konieczność korzystania z odpowiednich narzędzi i oprogramowania, takich jak Freia pod UFS, które umożliwiają wybór różnych boot core i pomagają w diagnozie oraz zdjęciu simlocka. Podano link do forum z dodatkowymi informacjami o test pointach oraz podkreślono, że standardowa Freia bez UFS nie dostarcza wystarczających informacji do skutecznego zdjęcia blokady. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.