logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Audi Chorus 1999 - jak odblokować radio po błędnym wpisaniu kodu?

dawid_18 29 Gru 2005 23:03 25545 8
REKLAMA
  • #1 2128626
    dawid_18
    Poziom 12  
    Ocena: 5
    Witam.
    Problem dotyczy radja Audi Chorus z 1999 roku---dlugi panel z galeczka na srodku------
    Po odbiorze od blacharza wyskoczylo mi SAFE -- normalne przytrzymalem rds+tp i wstukalem kod zatwierdzilem nie przyjeto, zrobilem to podnownie zatwierdzilem i nic. Potem pojechalem do domu i zauwazylem ze kod byl inny niz mi sie wydawalo.
    Aktualnie po wlaczeniu radia mam napis SAFE i na wyswietlaczu dwie kreseczzki tak jak bym wykorzystal wszystkie proby. I nawet po wcisnieciu rds+tp nic sie nie zmienia a co za tym idzie nie moge wpisac kodu jedynie co jest wyswietlane to "SAFE".
    Dodam ze rozlaczenie akumulatora (10min) nic nie pomaga.
    Oczywiscie CARD KEY mam wraz z ksiazka serwisowa i innymi papierami od AUDI.

Z gory dziekuje za wszelka pomoc Pozdrawiam Dawid
  • REKLAMA
  • #2 2128725
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    włącz radio w takim stanie "z dwoma kreskami" na godzinę z kluczykiem w pozycji ACC lub zapłon a pojawi się możliwość wpisywania kodu.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 2128824
    dawid_18
    Poziom 12  
    Mam nadzieje ze pomoze sprawdze rano jak tylko sie podniose. Oby to bylo to :)

Pozdrawiam i dziekuje
  • #4 2128857
    SlaweK
    Poziom 43  
    Jesli zrobisz dokładnie co napisałem to napewno pomoże, szykuj flaszkę dla mnie za tą poradę. ;)

SławeK
  • REKLAMA
  • #5 2129406
    @Mike@
    Poziom 15  
    Ocena: 31
    hehe, jeszcze nie odpisał ale ja jestem pewny że miałeś rację :)
  • #6 2130727
    dawid_18
    Poziom 12  
    Witam:
    No niestety nic nie pomoglo. Nie wiem co teraz zrobic juz 1h i 30min. A na wyswietlaczu dalej to samo ???

Czekam na jakies podpowiedzi .....???

Pozdrawiam Dawid
  • #7 2130808
    SlaweK
    Poziom 43  
    A napewno włączyłeś zapłon w aucie, nie zawsze wystarcza przekręcenie lekko kluczyka w pozycję ACC. Instrukcja mówi o włączonym zapłonie i radiu. Mają zniknąc "kreski" przy SAFE. Dopiero wtedy kombinacja klawiszy pozwoli na wpisanie kodu. Instrukcja mówi o godzinie czekania więc jeśli czekasz dłużej to znaczy że robisz coś nie tak.

SławeK
  • #8 2130860
    @Mike@
    Poziom 15  
    Ocena: 31
    No to ja już zgłupiałem normalnie - kiedyś po kilku próbach też mi zablokowało i wystarczyło miec włączone przez godzinkę - nie włączałem zapłonu - ale ja mam MFD
  • REKLAMA
  • #9 2131638
    dawid_18
    Poziom 12  
    Witam.
    Dzieki chlopaki za pomoc zrobilem to jeszcze raz i poszlo.
    Tylko problem w tym ze za pierwszym razem zrobilem dokladnie to samo na zaplonie zostawilem wlaczone radio. I poszlo...

Jak sie stykniemy moze kiedys to masz flache u mnie SlaweK.

Dzieki jeszcze raz za pomoc

ZAMYKAM TEMAT

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy radia Audi Chorus z 1999 roku, które po błędnym wpisaniu kodu zabezpieczającego wyświetla komunikat "SAFE" oraz dwie kreski, co oznacza wykorzystanie wszystkich prób wpisania kodu. Standardowe metody resetu, takie jak odłączenie akumulatora, nie przynoszą efektu. Rozwiązaniem jest włączenie radia w stanie blokady na godzinę z kluczykiem w pozycji zapłonu (nie tylko ACC), co powoduje zniknięcie kresek i umożliwia ponowne wpisanie kodu zabezpieczającego. Po upływie tego czasu radio powinno przyjąć poprawny kod i odblokować się. Wskazano, że konieczne jest dokładne przestrzeganie procedury z włączonym zapłonem i pozostawieniem radia włączonego przez około godzinę. Po zastosowaniu tej metody radio zostało odblokowane pomyślnie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA