Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

interfejs do pionnera deh-6700mp

paiter 30 Dec 2005 09:27 1700 7
    paiter
    Level 11  
    witam
    poszukuje przejsciówki do radia pionner 6700mp która bedzie obsługiwała mi oryginalne sterowanie przy kierownicy i wyswietlacz na desce rozdzielczej w renault megane 2005r

pozdrawiam
    Kodem_PL
    Level 15  
    Udaj sie do jakiegos salonu car-audio. Maja to wlasnie tam, schematow itp. nie uzyskasz na 99%.
    crazy_88
    Level 42  
    poszukaj na allegro takich bajerow tam jest tego pelno
    Nawigator
    Level 33  
    Taka przejściówka o ile istnieje moze kosztować majątek, zwłaszcza jak ma obsługiwać wyswietlacz a auto ma prawdopodobnie szynę CAN-BUS.
    Prędzej znajdziesz adapter tylko sterowania z kierownicy, bezposrednio z zestyków.
    Pozdr. N.
    wanglik
    Level 2  
    sorki ale olej sklepy i allegro - ja mam forda scorpio "wieloryb" i mam sterowanie oryginalne przy kierownicy - kupiłem
    Sobie radyjko pionier deh-2820mp i za interfejs – wołali od 120 zł do 400 zł … pogmerałem na necie i zrobiłem sobie to podłączenie za 8zł wszystko bo chciałem żeby było estetycznie , jeśli chcesz coś więcej na ten temat to napisz maila … wanglik(_at_)o2.pl … to jest tak proste podłączenie że śmiałem się do łez dosłownie ….. .
    commor
    Level 25  
    Tu masz wszystko nt. wyświetlaczy i sterowania w Renaultach: http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/rendisp.htm
    jak zobaczysz nie jest to jednak prosta sprawa.
    A tutaj masz joysticki: http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/kable/pilotyca.htm
    ale nie ma tam niestety joysticka Pioneer.
    Nie wiem jak Pioneery ale Sony radzą sobie z tym tematem.
    Odpowiednie moduły to koszt ok 400 PLN.
    A Renault Megane raczej nie ma CANa.

pozdr.
    commor
    Nawigator
    Level 33  
    wanglik pisze:
    >>> to jest tak proste podłączenie że śmiałem się do łez dosłownie <<<
    OK podłącz to radio w renault tak aby nie zrujnować fabrycznej instalacji, aby działał wyświetlacz i kółko sterowania na manetce. Ciekawe czy też do łez...
    I po ile wyjdzie Ci roboczogodzina. Może i my się pośmiejemy - jest tu dział na wesoło.
    Powodzenia N.
    wanglik
    Level 2  
    sorry ale bez takich podtekstow - jesli człowieku masz pojęcie o elektronice + miernik ..... i jeszcze jedno w radiu jak i w aucie po to są gniazda/ wtyczki aby z nich kozystać a nie zaraz ciąć ......