logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony Ericsson T68i - widzi tylko sieć Era, rebootuje się, możliwe uszkodzenie po flashowaniu

kokobaroko 31 Gru 2005 17:50 867 2
REKLAMA
  • #1 2134460
    kokobaroko
    Poziom 13  
    Z tego co widze tel byl juz kiedys naprawiany (zlamany pin w zlaczu LCD).
    Nie byl zalany, nie widac zeby zaliczyl glebe.
    Co mu dolega:
    - widzi tylko Ere
    - ponoc sie rebotuje, nie mialem cierpliwosci zeby doczekac sie rebootu

na http://www.softgsm.pl/articles.php?lng=pl&pg=743 znalazlem :
    "5) Wielu z was na pewno będziecie mielo problemy z "błedem konfiguracji sieci" należy jeszcze raz zaznaczyć "Complete phone after flash" i Do Selected Jobs, dopóki nie pokaże się Operation succesfull (trzeba nawet kilka razy powtarzać ta czynność)"

bardzo mozliwe ze ktos uwalil fona flaszujac, ale nie jestem do konca pewny. Czy wystarczy go zamknac tym SemcToll 2.2 czy te objawy pasuja tez do innego typu uszkodzen ?
    No i nie usmiecha mi sie kupowac kabla tylko do jednego fonu, moze ktos z wawy mi luknie ta sluchawke bez zdzierania?

Dodano po 1 [godziny] 25 [minuty]:

Jaja jednak sa wieksze niz myslalem. Na karcie Ideii widzi tylko Ere, na karcie Ery widzie tylko Idee i Plusa. 2 razy wylaczyl mi sie jak grzebalem w menu, po takim samoczynnym wylaczeniu trzeba bylo wyciagnac baterie. Czasami twierdzi ze "sim nieaktywna".

soft R8A015 wiec chyba najnowszy (stad podejrzenie ze ktos mu zrobil kuku przy flaszowaniu).
  • REKLAMA
  • #2 2135323
    mafii
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    "Complete phone after flash" to zakładka dla nowych sonyericssonów ( nie t68i ). Komunikat karta sim nieaktywna może świadczyć o tym że jest kradziony (ale niekoniecznie).
  • #3 2135580
    kokobaroko
    Poziom 13  
    Juz sie domyslilem ze karta sim nieaktywna oznacza brak autoryzacji sima przez siec (wkladalem moje stare taktaki z przed paru lat). Wiec nie chodzilo o to, ze cos jest kradzione :).
    No nic, bede szukal serwisu na wlasna reke jak tutaj nie ma nikogo chetnego. Nie chce mi sie lutowac terminatora samemu.
REKLAMA