logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

BOSCH WFL 1200 temperatura na kazdym programie 30-40stopni

valerian 01 Sty 2006 19:15 3194 5
REKLAMA
  • #1 2136508
    valerian
    Poziom 2  
    jak w temacie posiadam pralke BOSCH WFL 1200 od jakiegos czasu pralka pierze ponad 2godziny a temperatura wody nie przekracza 30-40 stopni na każdym z programów nawet na gotowaniu. reszta bez zarzutu prosze pomóżcie:cry:
  • REKLAMA
  • #2 2139583
    carma2
    Poziom 14  
    Ocena: 27
    valerian napisał:
    jak w temacie posiadam pralke BOSCH WFL 1200 od jakiegos czasu pralka pierze ponad 2godziny a temperatura wody nie przekracza 30-40 stopni na każdym z programów nawet na gotowaniu. reszta bez zarzutu prosze pomóżcie:cry:

a jaką temperaturę ustawiłeś? Może masz ustawione 40*C i na tyle ci grzeje. A czemu pierze tak długo? Może coś jeszcze nie jest wporządku np. wody nie wylewa albo nalewa w długim tempie?
  • REKLAMA
  • #3 2139765
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 755
    To może tak robić grzałka, choć niekoniecznie.
  • REKLAMA
  • #4 2140575
    valerian
    Poziom 2  
    @carma2 każdy z programów ma inną temp grzania wiec nie ustawia sie jej recznie a temperatura na wszystkich programach taka sama! jezeli chodzi o długośc grzania to być może programator czeka na nagrzanie się wody, lecz gdy ta się nie grzeje czeka czeka w koncu musi isc dalej - dlatego te opoznienie

btw. rozmawialem z serwisantem mowil ze przyczyna moze tkwic w grzałce lub czujniku grzalki

I tutaj moja prośba czy ktoś już wymienial czujnik grzałki lub grzałkę w serwisie pozagwarancyjnym bosh. Ile to kosztuje??
    Wogóle ile kosztuje sam przyjazd serwisanta w celu zdjagnozowania usteki ( bo "lokalni majsterkowie" tłumaczą się że nie mają dostępnych części do pralek bosha) bosh z miasta położeonego 25km od mojego.

dziekuje i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 2144625
    tronix50
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    jest to uszkodzenie termostatu(czujnik) , a pierze długo ,gdyż nie dochodzi do zadanej temperatury. blokuje programator.
  • #6 8346418
    cineq81
    Poziom 11  
    Witam,

od dziś mam dokładnie ten sam problem. Valerian, mógłbyś pochwalić się co pomogło?

Poza tym Panowie, gdzie mogę znaleźć instrukcję jak przejść w tryb testowy, czytam o tym na forum, ale w żadnym z tematów nie ma informacji jak ten tryb uruchomić.

Problem tkwi w tym, że na chwilę obecną nie wiem, co jest uszkodzone - programator, grzałka, czy czujnik temperatury i czy mam wzywac specjalistę czy sam sobie poradzę.

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
REKLAMA