logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z telefonu Siemens CF62? Szukam programu lub metody

buning 02 Sty 2006 17:45 2813 8
REKLAMA
  • #1 2139330
    buning
    Poziom 2  
    Witam,

mam pytanie czy ma ktoś jakiś program, lub coś innego co umożliwiło by mi zdjęcie simlocka z Siemensa CF62

Z góry dzieki za pomoc :)

Pozdrawiam buning
  • REKLAMA
  • #2 2139446
    fact
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Oto programik,ale musisz zrobic wcześniej TP....
    Załączniki:
    • JokerV023bu.exe (194.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 2139457
    pakuz
    Poziom 14  
    Poszukaj w internecie GTCLwin. NIe jestem pewnien czy da rade ale niby z simensów zdejmuje nie wiem czy z CF62. Uważaj bo wpisanie 5 razy złego kodu zablokuje możliwość zdjęcia sima kodem (przynajmniej tak jest w nokii). Tak więc jak za pierwszym razem nie pójdzie to se odpóść.
  • REKLAMA
  • #4 2139528
    buning
    Poziom 2  
    "ale musisz zrobic wcześniej TP.... " mam pytanie o co w tym chodzi ??
  • REKLAMA
  • #5 2139598
    dudek
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    musisz rozebrać telefon, wziąć nóz i przeciąć jedną ze scieżek, i jak nigdy tego nie robiłeś to lepiej nie rób, utniesz cos więcej i po telefonie
  • #6 2139606
    plitom
    Poziom 28  
    Ocena: 35
    Jak masz takie pytania to lepiej nie pytaj bo nawet nie wiesz o co chodzi tak więc sam sobie nie poradzisz, dla dobra tego telefonu lepiej idź do serwisu żeby usuneli simlocka
  • #7 2139659
    buning
    Poziom 2  
    Aha spoko a mam pytanie czy np bo mam karte sim z sieci PLUS jak bym poszedł do nich czy oni by mi ściągneli simlocka na ich sieć ?? bo gdzieś mi się to obiło o uszy
  • #8 2141722
    bulwa
    Poziom 11  
    Wydaje mi sie ze tak.Ale sprobuj w sieci na stronie operatora.:D
  • #9 2141761
    hotairserwis
    Poziom 15  
    Ocena: 7
    z tego co pamieta kiedys PLUS bral 500zł bez VAT za zdjecie blokady ze swojej sieci : ). Moze teraz jest inaczej ale nie wydaje mi sie zeby to sie oplacalo ; ) .

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy zdjęcia simlocka z telefonu Siemens CF62. Proponowane metody obejmują użycie programu GTCLwin, który rzekomo obsługuje telefony Siemens, choć nie jest pewne, czy działa z modelem CF62. Wymagane jest wykonanie procedury TP (test point), co wiąże się z rozebraniem telefonu i przecięciem jednej ze ścieżek na płycie, co jest ryzykowne i może uszkodzić urządzenie. Zaleca się ostrożność, gdyż wielokrotne błędne wpisanie kodu simlocka może zablokować możliwość jego zdjęcia. Alternatywnie sugeruje się skorzystanie z serwisu lub operatora sieci, np. PLUS, który może zdjąć simlocka za opłatą (w przeszłości około 500 zł bez VAT). Warto sprawdzić aktualne warunki na stronie operatora.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA