logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka w Siemens CF62? Komunikat Cannot create class

Martin 007 10 Sty 2007 11:33 1698 9
REKLAMA
  • #1 3428797
    Martin 007
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Chę zdjąć simlock w owym tel i po wgraniu aplikacji px5amd wyskoczył mi komunikat: "Cannot create class in system package". Wydaje mi się że pewnie mam starą wersję softu w tel. Jaki soft mam wgrać aby to ruszyło, jak to zrobić i gdzie go szukać? Mam SST Service ... 5.31
  • REKLAMA
  • #2 3428826
    MoDerato
    Poziom 17  
    Możesz przeciąć ścieżkę w tym telefonie i sim wtedy bedzie szedł bez problemu SST 5.31 ale jak za głębko nożykiem zrobisz to moze zasięgu nie być albo telefon sie nie uruchomi. Albo możesz ten telefon zrobić programem Joker przez wygenerowanie S-Key jeśli dobrze pamiętam.
  • REKLAMA
  • #3 3428849
    ostry2105
    Poziom 21  
    Ocena: 7
    nie po przecieciu za gleboko nie bedzie ci czytal karty sim delikatnie a kilka razy az do tedo momentu az zacznie czytac go sst i bedzie oki
  • #4 3428880
    Martin 007
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Heh ciąć to się troche boje bonie wiem dokładnie która to ścieżka więc wolałbym zrobić to programem. Czy może lepiej wrzucić na tela soft v7 i odpalić tą aplikacje no i wtedy SST powinien sobie poradzić pewnie
  • REKLAMA
  • #5 3428942
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Najlepiej to udać się do serwisu/komisu zapłacić 25zł. i mieć sprawny telefon. Bo jak przekombinujesz to później naprawa będzie znacznie droższa.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #6 4176120
    e-zdrapki.pl
    Poziom 13  
    WITAM
    mam martecha z TP v3.0 i nie daje sobie rady z simlockiem z CF62, ciagle wyskakuje komunikat "przekroczono limit czasu" probowalem z testpoint adapterem i bez. Sprawa bardzo pilna, wiec prosze o jakies wskazowki.
    pozdrawiam
  • #7 4176178
    szpilers
    Poziom 22  
    Ocena: 4
    po dobrym tp martech tego siemensa robi bez problemu(my go zawsze bez adaptera robilismy) moze jakas usterka softa??
  • #8 4176513
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2088
    Jak bez TP adaptera próbowaliście, to ścieżka jest przecięta? Problemem może być za niskie zasilanie (podpiąc zewnętrzne) lub robić na manualu i nawet jak nie pokazuje martech poprawnych dotknięć to bootować i w końcu zaskoczy.
    pozdr
  • #9 4180681
    e-zdrapki.pl
    Poziom 13  
    jak podpialem zewnetrzne zasilanie to jeden TP caly czas wykrywany był jako dotkniety.
  • #10 4180875
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Na forum martecha jest opis co w takim przypadku robic, zaczołbym od kontaktu z supportem, jest cos nie w porzadku z twoim adapterem. Model jest dosyc trudny do odblokowania bez martecha sam znam ze dwa serwisy co popsuły cf62 majac takie nobilitowane klucze jak sst (po kilka sztuk jak jeszcze były drogimi telefonami) przynajmniej rownowartosci Martecha. Lepiej zanies ten telefonik do kogos z martechem. Martech Rulez :)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem zdjęcia simlocka z telefonu Siemens CF62, gdzie po wgraniu aplikacji px5amd pojawia się komunikat "Cannot create class in system package". Sugeruje się, że przyczyną może być stara wersja oprogramowania. Proponowane rozwiązania to przecięcie ścieżki simlocka w telefonie z zachowaniem ostrożności, aby nie uszkodzić telefonu i nie utracić zasięgu, lub użycie programów serwisowych takich jak SST 5.31 lub Joker z generowaniem S-Key. Zaleca się również aktualizację softu do wersji v7, co może umożliwić poprawne działanie aplikacji i odblokowanie. W przypadku trudności z samodzielnym odblokowaniem, wskazane jest skorzystanie z usług serwisu lub komisu, aby uniknąć kosztownych napraw. Dodatkowo, wątki dotyczące użycia narzędzia Martech wskazują na problemy z przekroczeniem limitu czasu i konieczność stosowania testpoint adaptera lub zewnętrznego zasilania. Wskazano, że model CF62 jest trudny do odblokowania bez odpowiedniego sprzętu i doświadczenia, a nieprawidłowe próby mogą uszkodzić telefon. Zaleca się kontakt z supportem producenta narzędzi lub oddanie telefonu do serwisu dysponującego Martechiem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA