logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

nokia 3410 jak wstawić kolorową tapetę pod wyświetlacz?

kult5 03 Sty 2006 12:07 1607 4
REKLAMA
  • #1 2141686
    kult5
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    Rozbierałem telefon i próbowałem wstawić tapetę wydrukowaną na folii pod wyswietlacz, ponieważ chciałem osiągnąć efekt widocznej tapety tylko przy zapalonych diodach. Podłozyłem tapetę pod białą folijkę z tyłu wyswietlacza i efekt był taki, że tapeta jest mało wyraźna. czy można osiągnąć lepszy efekt?, w jaki sposób?, czy muszę rozbierać cały wyświetlacz??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 2142338
    Gogi123
    Poziom 24  
    Ocena: 7
    trzeba odkleic folie i go zmyc. Robilem to ale nie szlo zmyc kleju niewiem czemu w 3310 szlo bez problemu wiec z 3410 juz nie grzebie
  • REKLAMA
  • #4 3254979
    Neon2
    Poziom 15  
    Ocena: 1
    Musisz miedzy wyświetlacz a tą folie wstawić ..tą kolorową tapetke.Ja nalepiej powoli i ostroznie podwadzam ta folijke z jedej strony i wsuwam powoli obrazek!!!
  • #5 3255085
    Wieniu
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    Witaj

Ja robiłem to w następujący sposób:

Odcinałem kawałeczki plastików trzymające ramkę nad LCD, następnie ostrożnie wyjmowałem LCD-ka, żeby niczego nie ułamać i nie oderwać elaster-a, jeżeli był przymocowany. Gdy miałem już sam ekranik zrywałem folię ochronną z ekranika. W 99% procentach pozostawał klej na ekraniku. Zmywałem go płynem IP z wykorzystaniem delikatnej szmatki. Robiąc w ten sposób nie zdarzyło się, żebym uszkodził jakiś ekranik. Po zmyciu kleju podkładałem tapetę pod ramkę, wkładałem ekranik na miejsce a ramkę sklejałem w miejscach odciętych plastików za pomocą Cyjanopan-u.
REKLAMA