logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór TV 32: Samsung WS-32Z306V (płytszy) czy Panasonic TX-32PM11P (lepszy kineskop)?

dudi83 05 Sty 2006 10:50 1770 3
REKLAMA
  • #1 2148313
    dudi83
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witajcie !!!

Poszukuje porady odnosnie telewizora ,jestem na kupnie odbiornika 32-cale tylko zabardzo nie siedze w temacie jaki lepszy... stawiam na te modele.

SAMSUNG WS-32Z306V

Wybór TV 32: Samsung WS-32Z306V (płytszy) czy Panasonic TX-32PM11P (lepszy kineskop)?
    zaleta tego TV jest głębokosc to tylko 399mm

PANASONIC TX-32PM11P

ten model ma ponoc lepszy kineskop

CO WY MYSLICIE ,A MOZE MACIE JAKIES INNE PROPOZYCJE?
  • REKLAMA
  • #2 2149304
    dudi83
    Poziom 11  
    widze ze wiele sie nie dowiem ....;/
  • REKLAMA
  • #3 2160391
    marioer
    Poziom 26  
    Ocena: 61
    Najważniejszym kryterium przy wyborze TV powinna byc jakość obrazu - dlatego najlepiej porównać obydwa w markecie,ale podłączone do tego samego źródła sygnału-najlepiej antena lub kablówka(w domowych zastosowaniach w 99% z takiego sygnału korzystamy).
    Nie znam jakości Panasonica,natomiast z tym Samsungiem miałem już kilkakrotnie do czynienia w pracy (serwis).Niestety jest to totalnie niedopracowany produkt ,który jak zapewne widziałeś reklamowany jest głównie ze względu na zmniejszoną głębokość kineskopu(nowa konstrukcja-niewypał) .Normą są duże zniekształcenia geometrii i bardzo zła jakość obrazu-efekt niedopracowania układów cyfrowej obróbki.Jest to wg. mnie jeden z najgorszych wyrobów Samsunga obecnie na rynku.Kineskopy tego typu mają być podobnio montowane w Philipsach tak więc przestrzegam potencjalnych amatorów nowości (coraz gorszych).
    Zasięgnij opinii kogoś z serwisu Panasonica (tylko nieoficjalnie) a uzyskasz w miare wiarygodną opinię (bez reklamowego bełkotu).
    Osobiscie nie wybrałbym żadnego z w/w gdyż jestem przeciwnikiem cyfrowej obróbki sygnału-jest jeszcze bardzo niedopracowana i jakość obrazu w porównaniu do zwykłego,przecietnego TV 50Hz jest dla mnie tragiczna (smużenia przy scenach dynamicznych,źle odwzorowane odcienie i barwy oraz efekt tzw. "mrowienia").Produkt nowszy i droższy od zwykłego 50Hz powinien oferować przede wszystkim lepszą jakość obrazu i głosu a tak nie jest-niestety.
  • #4 2168682
    dudi83
    Poziom 11  
    Zamowilem tego Panasonica maja go dostarczyc w piatek mysle ze za ta cene 2100 to dobry zakup
REKLAMA