logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacz. Jakie wartości rezystorów i kondensatorów wstawić?

KrecikPL 05 Sty 2006 20:34 1281 5
REKLAMA
  • #1 2150067
    KrecikPL
    Poziom 2  
    Witam!!! Mam mały problem ze wzmacniaczami. Nie wiem jakie wartosci wstawic dla rezystorów i kondensatorów tak aby było wzmocnienie napięciowe i był dobry przebieg. Oto 2 schematy:
    Załączniki:
    • wzmacniacz2.jpg (100.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • wzmacniacz1.jpg (102.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2150609
    michald
    Poziom 34  
    Ocena: 431
    Tych schematow nie da sie sciagnac . Zalacz je ponownie.
  • REKLAMA
  • #3 2151348
    KrecikPL
    Poziom 2  
    Wysyłam jeszcze raz te schematy
    z góry dzięki za pomoc
    Załączniki:
    • Wzmacniacz. Jakie wartości rezystorów i kondensatorów wstawić? wzmacniacz2.jpg (100.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Wzmacniacz. Jakie wartości rezystorów i kondensatorów wstawić? wzmacniacz1.jpg (102.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2151912
    Marian83
    Poziom 20  
    Ocena: 7
    To zależy co chcesz uzyskać. Jakie wzmocnienie, maksymalna amplitude na wyj itp.
    Może ta strona Ci pomoże.
    http://www.edw.com.pl/ea/bipolarne.html

Dodano po 23 [minuty]:

Oto układ i wyniki analizy czasowej:)
    Załączniki:
    • Wzmacniacz. Jakie wartości rezystorów i kondensatorów wstawić? we wynik.JPG (40.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Wzmacniacz. Jakie wartości rezystorów i kondensatorów wstawić? we.JPG (39.13 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 2152425
    KrecikPL
    Poziom 2  
    Dzięks Marian83
    zrobiłem WE i WC, a teraz musze zrobić WB i nie mam zielonego pojęcia jakie wartości powstawiać, może by ktoś coś podpowiedział by było wzmocnienie napieciowe oto schemat:
    Załączniki:
    • Wzmacniacz. Jakie wartości rezystorów i kondensatorów wstawić? wzmacniacz3.JPG (91.83 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #6 2153031
    jony
    Specjalista elektronik
    Ocena: 884
    Wartości rezystorów mogą być takie same jak we wzmacniaczu WE np. takie jakie podał Marian83
REKLAMA