Hej witam wszystkich! Zwracam się z prośbą o pomoc ponieważ jestem zielony jeśli chodzi o sprzęt Car-Audio, a wysłuchiwanie porad przez moich kumpli co do głośników i wzmacniaczy nie są dla mnie przekonujące a po drugie wole się zapytać ludzi, którzy udzielą fachowych porad, sądze ze takie tu znajde, ba jestem o tym przekonany czytając niektóre odpowiedzi. Ok to tak wstępem, a mam pytanko co do głośników jakie mam kupic aby podłączyć do wzmacniacza. Mam dwa piecyki:
1 Boschmann PCH-2320 (2 kanały)
Parametry:
Moc: 2 x 80W (rms)
Moc maksymalna 320W (Tak z obudowy wynika)
Zasilanie: 12V
2 Drugi piecyk:
BOSCHMANN PCH - 949
4X100 WATT - MOC MAKSYMALNA
4X35 WATT - MOC ZNAMIONOWA
Jakie głośniczki byście proponowali, bo nieraz na magnesach głośnika jest napisane 120W ale ja niewiem czy moge swobodnie go podłączyć do pieca który ma na wyjściu np. 50W albo przewyższa moc głośnika i na wyjściu jest 200W. Niekumam też z tą mocą znamionową zabardzo. Więc czekam na odpowiedz jakie głośniki najlepiej dopasować do tych piecyków.
Pozdrawiam!!!
1 Boschmann PCH-2320 (2 kanały)
Parametry:
Moc: 2 x 80W (rms)
Moc maksymalna 320W (Tak z obudowy wynika)
Zasilanie: 12V
2 Drugi piecyk:
BOSCHMANN PCH - 949
4X100 WATT - MOC MAKSYMALNA
4X35 WATT - MOC ZNAMIONOWA
Jakie głośniczki byście proponowali, bo nieraz na magnesach głośnika jest napisane 120W ale ja niewiem czy moge swobodnie go podłączyć do pieca który ma na wyjściu np. 50W albo przewyższa moc głośnika i na wyjściu jest 200W. Niekumam też z tą mocą znamionową zabardzo. Więc czekam na odpowiedz jakie głośniki najlepiej dopasować do tych piecyków.
Pozdrawiam!!!