logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przedłużyć kabel S-video na Eurozłącze do podłączenia PC z TV?

walter5 06 Sty 2006 16:33 1158 4
REKLAMA
  • #1 2152860
    walter5
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Czy jest możliwość przeróbki kabla S-video -S-video znaczy jedna strona 4 pin a druga taki żółty z dziurą w środku no i chciałbym to przerobić żeby było dłuższe bo mam jakieś 10 cm i żeby było euro złącze jest taka możliwość
  • REKLAMA
  • #2 2152958
    ikari
    Poziom 11  
    Kabel przerabiac mozna i owszem, ale ja bym Ci radzil po prostku kupic jakis przedluzacz, albo zwykly kabel chinch (o takim mówisz?) o danej dlugosci + taka 'złączka' ktora ma gniazda po obu stronach. Są też przejściówki z 3 chinchy (audio lewy, audio prawy (oznaczane bialym i czerwonym) i wideo (Twoj zolty)) na euro - i przez to wpinasz kabel w TV.
    Z kablami wideo chyba 'przerabianie' nie wyglada za wesolo, bo mozesz latwo narazic miejsca laczen na zaklocenia, ktore bedzie w obrazie wyraznie widac (wg mnie :) )
  • REKLAMA
  • #3 2153181
    GRIN
    Poziom 30  
    Ocena: 203
    Wtyk S-Vide 4 Pin Do Karty Graficznej masz.
    Następnie potrzeba
    Wtyk Euroskart
    mały Jack Stereo(to aby muc podać dzwięk z karty Muzycznej na Euroskart w TV
    no i wiadomo Kable odpowiednie
    Załączam schematy S-Video>Euroscart w TV
    Załączniki:
    • S-Video do Euroscart Out-Composite Video i Dzwięk z Karty Dzwieku do Euroscart w TV.pdf (161.74 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #4 2155479
    walter5
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Dzieki Grin schemat całkiem niezły :)

Dodano po 1 [godziny] 16 [minuty]:

Grinch amam jeszce ejdno pytanie bo ja ta wtyczke miałem z karty graficznej lae mi sie zepsuła i czy idzie ta wtyczke 4 pinową kupić gdzieś ??
  • #5 2221274
    kubaa86
    Poziom 10  
    A jak zrobić odwrotność żeby podłączyć TV do PC, taki kabel ale IN nie OUT. Z euro do svhs .

Pozdro
REKLAMA