logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bluetooth - bluesoleil uruchamia się, ale nie wykrywa Bluetoota.

w33d 08 Sty 2006 15:59 3950 5
REKLAMA
  • #1 2159518
    w33d
    Poziom 11  
    Witam :] mam mały problem..... otóż mam "Bluetooth class 1 billionton" soft do tego to "bluesoleil". Po włączeniu komputera automatycznie uruchamia mi się bluesoleil, ale nie wykrywa on bluetooth'a ( usb go wykrywa ). Lampka na bluetooth świeci się swiatłem ciągłym ( zamiast migać ). Wiecie co jest źle? Jeżeli chcecie poznać więcej szczegółów to piszcie... czekam z niecierpliwością na odp

Ps. b. ładnie prosze :)
  • REKLAMA
  • #2 2159621
    raceman
    Poziom 18  
    Ocena: 114
    Ja tez uzywam bluesoleil ale do innedo Usb adaptera.To ze sie pali dioda ciągle to oznacza ze szuka urzadzen bluetooth.Jesli USB wykrywa Pen'a to Bluesoleil rowniez powinien.Spróbuj odinstalowac go i ponownie zainstalowac ,no a pozatym w bluesoleil w ustawieniach masz typ podlaczonego urzadzenia (Tools->My bluetooth Device):np Uart,usb,pcimcia,bcsp i powinno byc zaznaczone USB o ile masz usb pen'a.Pobaw sie ustawieniami bluesoleil jest ich nie za wiele wic dasz sobie rade.U mnie po zainstalowaniu grało odrazu.:/
  • REKLAMA
  • #3 2159667
    w33d
    Poziom 11  
    dzięki za wskazówke...niestety juz było ustawione jako "USB"... 3 krotna reinstalacja softa + 1 format i jeszcze raz soft... nie mam pojęcia co jest grane czekam dalej :]

edit: dodam jeszcze, ze usb jest sprawne ... inne urządzenia typu - drukarka, mp3, aparat działają
  • REKLAMA
  • #4 2159697
    raceman
    Poziom 18  
    A nie gryzie ci sie bluesoleil z innym programem do obsługi BLUETOOTHA?A za pomoca innych programów próbowałes sie komunikowac?
  • REKLAMA
  • #5 2160090
    w33d
    Poziom 11  
    nein ;] możesz podać pare nazw dobrych programów ?:>[/img]
  • #6 2160472
    raceman
    Poziom 18  
    np: widcomm ale to zalezy do czego ten program ,tak naprawde to nie ma wielu programow do bt.Dzieki za pkt :D
REKLAMA