logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy można używać wzmacniaczy samochodowych w domu? Różnice i adaptacja

jaclaw 08 Sty 2006 21:33 1064 4
REKLAMA
  • #1 2160831
    jaclaw
    Poziom 12  
    Ocena: 17
    jak w temacie ,czym sie róznia wzmacniacze przeznaczone do samochodu od tych domowych ,...czy mozna w domu zastosowac te z samochodu
    tyle ze tych z samochodu nie można podłączyc pod siec to wiem, ale jakby tak przysposobic taki samochodowy do mieszkania...?
  • REKLAMA
  • #2 2160890
    Hucul
    Poziom 39  
    Ocena: 469
    Można podłączyć samochodowy w domu ale łatwiej (taniej) użyć domowego sprzętu :
    przy większej mocy potrzebujesz dużego zasilacza
    dobrą jakość dźwięku w samochodowym sprzęcie trudniej uzyskać
    lepiej sprzedać samochodowy i zakupić w to miejsce domowy
  • REKLAMA
  • #3 2160897
    Faza750
    Poziom 14  
    Praktycznie nieopłacalna sprawa. Podstawowy problem to sztywny układ zasilania (mocne trafo,prostownik,bardzo duże kondensatory), chyba że w pokoju chcesz trzymać akumulator?? Jak wiadomo instalacja 12÷14V wymusza do osiągnięcia pewnej mocy dużego prądu (prawo Ohma).
    Przy takim rozwiązaniu jesteśmy bardzo ograniczeni prądowo. Jakości też nie można się wielkiej spodziewać. Ale jak ktoś chce...
  • REKLAMA
  • #4 2160917
    jaclaw
    Poziom 12  
    ok...wielkie dzieki,...
    chcemy zbudowac w domu sami kolumny,wzmacniacz,cały zestaw , materiał płyty meblowe nie stanowia problemu, i szukałem wzmacniacza na alegro, i własciwie to zgłupielismy , to dlatego załozyłem ten temat , a na tym forum to niedługo trzeba bedzie miec asystemta do poszukiwan,..tyle tego , i wszystko na temat,....:)
  • #5 2163414
    timon125
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    proponuje kupić na alegro jakiś polski sprzęt typu PW,WS lub RADMOR.dobre,niezbyt drogie i solidne.samochodówki odradzam-za dużo kłopotu.
REKLAMA