logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wzmacniacze samochodowe. Czy byłaby możliwość zamontowania w domu?

Amplith 24 Kwi 2006 23:23 1512 2
REKLAMA
  • #1 2562397
    Amplith
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Chciałbym się dowiedzieć czy byłaby możliwość zamontowania wzacniacza samochodowego w domu. Czy przy takiej opcji koniecznie musze miec akumulator czy można wzmacniacz podłączyć na stałe do prostownika. Chodzi mi o wzmacniacz o mocy 4x25 do 4x40 (nie mam sprecyzowanego modelu). Wydaje mi się że takie rozwiązanie jest bardziej praktyczne, gdyż wzmacniacze samochodowe są tańsze(jeżeli się myle prosze mnie poprawić), i w razie potrzeby mogą służyć do utrzymywania atmosfery gdzieś w plenerze. Jakie są Wasze opinie na ten temat? Jeżeli sugerujecie jednak wzmacniacz domowy, prosze o konkretne modele.
  • REKLAMA
  • #2 2562423
    adamlen1
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Witam, do wzmacniacza samochodowego musisz mieć, dobry zasilacz, o napięciu około 14V, i mocy jakieś 200W, jeżeli chcesz podłączać wzmacniacz do mocy 4 x 40W. Akumulator w domu to niezbyt dobre rozwiązanie, bo długo ci nie pociągnie. A koszt takiego zasilacza to około 100zł, może trochu więcej. pozdro
  • #3 2562466
    Amplith
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Zasilacz ->wzmacniacz->kolumny? To jednak nie wyjdzie tak tanio :/. A co mógłbyś mi polecić z domowych? Myślałem o unitrze ws 303. Czy to dobre rozwiązanie?
REKLAMA