logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

W win 2000 wyskakuje mi ten błąd czy da się go wyeliminować

marcinelektronik 09 Sty 2006 02:07 1278 16
REKLAMA
  • #1 2161597
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 62
    Witam.
    W win 2000 wyskakuje mi ten błąd czy da się go wyeliminować.
    Za pomoc bardzo dziękuję.
    Często wskakuje przy przeglądaniu elektrody.
    Pozdrawiam.
    Marcin.
    Załączniki:
    • błąd windows 2000.rar (4.96 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 2162430
    Jemi5
    Poziom 15  
    Najprawdopodobnie problem tkwi w rejestrze. Zainstaluj programik
    jv 16 Power Tools. Masz w nim szerg opcji dotyczących zarządzaniem rejesterm i nie tylko. Powinien pomóc. Pozdrawiam
  • #3 2162469
    adjar
    Poziom 24  
    Ocena: 43
    Jakiej uzywasz przegladarki?
  • #4 2162894
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Witam.
    Program mam zainstalowany ale nie wiem co mugłbym poprzestawiac w rejestrze by IE działał jak należy.
    Przegląąąąąądarka Internet Explorer.
    Pozdrawiam.
    Marcin.
  • REKLAMA
  • #5 2162912
    adjar
    Poziom 24  
    No tak mi sie wydawalo, ze IE po komunikacie:)
    W takim razie najprostszym sposobem zeby sie nie wywalalo jest zainstalowanie nnej przegladarki. Zreszta to zdrowe - IE nie ma najlepszej opinii pod wzgledem bezpieczenstwa. Np.Netscape albo Firefoxa
  • #6 2162939
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 248
    Witam.
    Niestety, czysty IE z win 2000 szybko pada (po 2 min od zainstalowania win2k zaczął generować dziennik błędów dla IE), zainstaluj SP4 powinno pomóc, a jak nie pomoże to zmien przeglądarkę na jakąś alternatywną.
  • #7 2163023
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Witam.
    Wrzuce lepszą przeglądarkę i powinno pomuc.
    Dziękuję za szybką odpowiedż.
    Pozdrawiam.
    Marcin.
  • #8 2164479
    jankolo
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 583
    Adjar i Interesant: jeżeli zainstalowanie innej przeglądarki nie pomoże, to co zaproponujecie wtedy? Zmianę W2000 na XP? A może od razu na Linuxa?
    Ja zaproponowałbym następującą kolejność: test pamięci przy pomocy np. memtest86, doprowadzenie do ładu organizacji dysku przy pomocy scandisk, a następnie wklejenie na forum logu z hijackthis.
  • #9 2164815
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Witam.
    Zawsze pomagało mi wgranie innej przeglądarki na 98 na 2000 niemiałem czasu instalować sp i mozali czy innych, więc spróbowałem xp, jak wszystko będzie ok to zostanę przy tym systemie, linuksa nie chce wgrywać bo miałem go parę razy i gdyby wszedł mi na niego serwis elektroniki to pozostał bym przy linie.
    Myślę że ten sam błąd co wywala IE w 98 to to samo co w 2000 dlatego że dotyczy to tylko niektórych stron i w zasadzie niektórych operacji w czasie przejścia na stronę np: w elektrodzie zawsze w 98 i 2000 wywalało kiedy po zalogowaniu chciałem od razu wejść na zobacz swoje posty.
    Pozdrawiam.
    Marcim.
  • REKLAMA
  • #10 2164936
    Interesant
    Poziom 34  
    Ocena: 248
    Witam ponownie.
    jankolo napisał:
    Adjar i Interesant: jeżeli zainstalowanie innej przeglądarki nie pomoże, to co zaproponujecie wtedy? Zmianę W2000 na XP? A może od razu na Linuxa?
    Ja zaproponowałbym następującą kolejność: test pamięci przy pomocy np. memtest86, doprowadzenie do ładu organizacji dysku przy pomocy scandisk, a następnie wklejenie na forum logu z hijackthis.

Jestem ciekawy co kolega zaproponuje, jak sie okaże że:
    pamięci są sprawne;
    z systemem plików na dysku niema problemów;
    braku syfów w systemie;

Powiedzmy sobie szczerze, że windows 2000 jest niedopracowany, a jego narzędzie debugujące jest przewrażliwione.
  • #11 2164971
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Witam.
    Nie lakujmy się wirusami czy zamieszaniem na dysku.
    Szkoda czasu.
    Wiem co mam a dysk pracuje poprawnie, tu chodzi o goły system.
    Pozdrawiam.
    zobaczę xp na innej partycji poużywam i napiszę.
    Coż zdaje mi się że winny jest sam 2000.
    Pozdrawiam.
    Marcin.
  • REKLAMA
  • #12 2165650
    adjar
    Poziom 24  
    jankolo, bardzo madra uwaga, rzeczywiscie. Tylko ze skoro wiadomo ze produkty Malegomiekkiego sa felerne i wymagaja na starcie calej kupy update, ze IE to nie jest najlepsza przegladara i ma wieksze problemy z bezpieczenstwem niz inne, a ten blad wskazuje wlasnie na cos z IE-to ja bym jednak obstawal przy swoim. Jesli problem by sie powtarzal (a watpie) -zwracam honor.
    A powyzszy blad tez kiedys mi sie zdarzal - a teraz juz nie. A sprzet ten sam. To chyba jednak nie byla pamiec.
    Osobiscie mam 2000 i uzywam Netscape i Firefoxa czasami - i takowy blad sie u mnie nie pojawia.A kiedys mi sie zdarzal - a teraz juz nie. A sprzet ten sam. To chyba jednak nie byla pamiec.
    Co do W2000 - to w sumie ma opinie najbardziej stabilnego z Winzgrozowych systemow. Ale czywiscie zalezy, czy sa zainstalowane wszystkie laty itd.

A koledze jankolo zyczylbym wiecej luzu, a mniej napastliwosci wobec nas maluczkich, ktorzy moze nie jestesmy az takimi fachowcami jak on, ale naprawde sie staramy i my sie napewno poprawimy
  • #13 2166284
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Witam ponownie.
    Dziś w pracy informatyk powiedział że błąd odnosi się do Aktive.
    Nie wiem co to znaczy i z czym to się je, dodał że dotyczy to wszystkich windowsów.
    Jak się czegoś dowiem Napiszę.
    Pozdrawiam.
    Marcin.
  • #14 2166317
    adjar
    Poziom 24  
    Byc moze chodzilo mu o ActiveX ?
  • #15 2166454
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Tak dokładnie o to chodziło.
  • #16 2166482
    adjar
    Poziom 24  
    Sprobuj w takim razie wylaczyc obsluge ActiveX w przegladarce. Mozna to zrobic w opcjach. Moze pomoze.
  • #17 2168151
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Witam.
    Pomogło a w dodatku mogę nareszcie zagrać na gry online w snokera.
    Dzięki.
    Pozdrawiam.
    Marcin.

Podsumowanie tematu

✨ W systemie Windows 2000 pojawia się błąd związany z przeglądarką Internet Explorer podczas przeglądania serwisu elektroda.pl, szczególnie przy próbie wejścia na "zobacz swoje posty". Problem najprawdopodobniej wynika z uszkodzeń w rejestrze lub z obsługi komponentów ActiveX w IE. Zalecane jest zainstalowanie Service Pack 4 dla Windows 2000, co może poprawić stabilność IE. Alternatywnie sugerowano instalację innych przeglądarek, takich jak Netscape lub Firefox, które nie generują tego błędu. Wskazano również na możliwość wyłączenia obsługi ActiveX w ustawieniach przeglądarki, co ostatecznie rozwiązało problem i umożliwiło korzystanie z gier online. Dyskusja poruszała także kwestie diagnostyki sprzętowej (test pamięci memtest86, scandisk) oraz stabilności systemu Windows 2000 w porównaniu do innych systemów, jednak główną przyczyną błędu okazała się obsługa ActiveX w IE.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA