logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Liteon CD-RW LTR-48246S - napęd nie rozpędza płyty, co sprawdzić? Koszt naprawy?

Owczasty 10 Sty 2006 00:15 963 5
REKLAMA
  • #1 2165004
    Owczasty
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    mam problem z Liteonem takim jak w temacie. Problem jest nastepujący:
    Wkładam płytke i tak jakby zaczynał coś robić ale nie ma siły rozpędzić płytki tylko ją ruszy i przestaje i znowu ruszy i przestaje. Co może być przyczyną? Jak można to sprawdzić na 100% i jaki może być koszt naprawy jesli by ktoś wiedział.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 2165173
    klapouszek4
    Poziom 18  
    Ocena: 51
    Czy nagrywarka przestawala czytac stopniowo czy tez nagle to sie stalo?.. sproboj ewentualnie przczyscic laser.. pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 2165438
    Owczasty
    Poziom 10  
    to sie stało raczej nagle. próbowałem juz przeczyścić laser ale bez skutku. To jest tak jakby silniczek nie mial siły zakręcic płytą.
  • REKLAMA
  • #4 2165818
    klapouszek4
    Poziom 18  
    Czy plyta robi chociaz jeden pelny obrot plyta ..? jest to potrzebne zeby laser mogl stwierdzic czy plyte przeczyta... jak nie przczyta to plyta prewaznie po jednym obrocie staje i to jest wina lasera.. Natomiast jak nie zrobi obrotu to mozesz przesmarowac silniczek
  • REKLAMA
  • #5 2166006
    Owczasty
    Poziom 10  
    wczesniej nie robila obrotu wiec wpadlem juz na to zeby przesmarowac silniczek i tak też zrobiłem. w Tej chwili robi nawet kilka obrotów i dopiero staje ale szłychać jak coś przyciera troche o płyte podejrzewam że to laser.
  • Pomocny post
    #6 2166053
    klapouszek4
    Poziom 18  
    podejrzewam ze nie poniewaz laser jest zbyt nisko osadzony..
    No wiec jezeli plyta juz rasza i jak bedzie chdzic bez obciarania to teraz juz zostal tylko laser..
REKLAMA