logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LCD 19" który kupić??jaki jest najlepszy do 1300-1400zł

aro_s-c 10 Sty 2006 01:35 1558 4
REKLAMA
  • #1 2165159
    aro_s-c
    Poziom 13  
    witam. zamierzam kupić monitor 19" LCD. tylko nie wiem który wybrać. a a jest w czym wybierać :)

planuję wydać około 1300zł.

szukałem jakiś testów, rankingów ale nic nie znalazłem.

wiem że są stosowane 4rodzaje matryc (TN, PVA, IPS, MVA) i wiem o tym dobrze że nie ma idealnego monitora.

przykłądowo:

-jeśli ma duży kąt widzenia to ma złe odwzorowanie kolorów;
    -jeśli ma duży kąt widzenia i dobre barwy to jest strasznie wolny;
    -jak ma szybką matrycę to ma za to mały kąt widzenia
    i tak dalej, i tak dalej........

i po prostu zgłupiałem :|

doradźcie co wybrać. chętnie usłyszę wszystkie rady.

monitorek będę wykorzystywał najczęściej do codziennej pracy i oglądania filmów. w gry rzadko grywam....

:!: :!: :!: moje niektóre wymagania: matryca 8ms albo i szybsza i dobry kąt widzenia :!: :!: :!:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:idea: P.S. a może się narazie wstrzymać z zakupem? może poczekać trochę aż ruszy fabryka LG pod Wrocławiem i spadną ceny?[/b]
  • REKLAMA
  • #2 2167600
    stomat
    Poziom 39  
    Ocena: 1956
    Jeśli rzadko grywasz to po co Ci 8ms ? Zwłaszcza, że ten parametr jest przez producentów "podrasowany". MVA i PVA to takie same matryce tylko od innych producentów (licencje). Polecam lekturę strony http://www.mva.pl/ . Sam kupiłem monitor Belinea 101920, ale jest trochę droższy. Na razie jestem zadowolony.
  • REKLAMA
  • #3 2169106
    aro_s-c
    Poziom 13  
    no wiesz... rzadko grywam ale jednak gram :) no i w niektórych filmach też przydała by się szybka matryca.

o tym że wartości są zawyżane to dobrze wiem :|

dzięki za linka :) napewno poczytam
  • REKLAMA
  • #4 2169255
    robin65
    Poziom 11  
    nie będę ci dużo o matrycach pisał napiszę ci za to o konkretnym modelu tylko że 17 samsung 173P + jest rewelka znajdż odpowiednik 19 i kupuj w ciemno właśnie go testuję
  • #5 2169513
    extrime
    Poziom 16  
    Ocena: 11
    Z takimi pytaniami powinno się kierować do "Co kupić..."
REKLAMA