logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy warto kupić wieżę Diora 502 z 5 segmentami i uszkodzonym CD?

glen10 10 Sty 2006 02:09 2738 6
REKLAMA
  • #1 2165181
    glen10
    Poziom 11  
    Hi!!! :D
    Chcę zaczerpnąć porady dotyczącej wierzy Diora model 502. mam możliwość kupić tanio taką od znajomych. Składa się ona z 5 segmentów i głośników (CD nie czyta płyt). Będę jej używał głównie do słuchania muzyki z kompa bo aktualnego dźwięku z moich głośników nie mogę znieść.

Proszę o rade użytkowników takiego sprzętu lub znawców tematu i w miarę szybką odpowiedz bo okazja może przejść mi koło nosa.
    Wielkie dzięki.
    :?:
  • REKLAMA
  • #2 2165183
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 63
    Warto ale za ile.
  • REKLAMA
  • #3 2165921
    glen10
    Poziom 11  
    Mogę ją mieć za ok 200 - 250zł.
  • REKLAMA
  • #4 2166263
    marcinelektronik
    Poziom 27  
    Ocena: 63
    Witam.
    Uważaj na głośniki by nie zrobić zwarć bo naprawa droga.
    Jasne jak radio i wzmacniacz dobrze idzie to bierz nie będziesz żałował, by kupić tekiej jakości sprzęt jeśli chodzi o dynamikę musisz zapłacić dużo więcej, a CD możesz dokupić z odtwarzaniem MP3 bo do tego szkoda zaglądać, szkoda kasy.
    Pozdrawiam.
    Marcin.
  • #5 2168411
    glen10
    Poziom 11  
    Dzięki za zainteresowanie. Mam już cały sprzęt w domu. Dostałem go na testy. Niestety głośniki nie są w najlepszym stanie. Membrany są popękane, a w dwóch są nawet dziury. Nie mogę ich dobrze sprawdzić bo jest noc, ale rano... Morze wiesz ile by kosztowała wymiana głośników na nowe? Model kolumn to ZgC 100-8-903.
    Odezwę się rano jak wszystko posprawdzam.
    Dzięki
    Grzesiek
    :D
  • REKLAMA
  • #7 2171775
    glen10
    Poziom 11  
    Wszystko fajnie tylko ja nigdy tego nie robiłem, może masz jakąś instrukcje jak to wszystko zmontować i co jest potrzebne? I rzecz najważniejsza, na co trzeba uważać żeby czegoś nie zepsuć.
    Podłączyłem już wszystko i jestem zaskoczony. Przy podawanej znamionowej mocy wzmacniacza 35w i nie do końca sprawnych głośnikach dźwięk jest naprawdę niezły. Oczywiście jakością nie powala na kolana ale nie jedna „psełdo wieża” może się zawstydzić.
    Będę na bieżąco informował o przebiegu prac, w miarę możliwości (zbliża się sesja).
    Pozdrawiam
    Grzesiek

Podsumowanie tematu

✨ Rozważana jest zakup wieży Diora 502 z pięcioma segmentami i uszkodzonym odtwarzaczem CD, który nie czyta płyt. Cena oferowana to około 200-250 zł. Wieża ma głośniki model ZgC 100-8-903, które są uszkodzone – membrany są popękane, a w dwóch głośnikach są dziury. Pomimo tego, przy mocy wzmacniacza 35 W, dźwięk jest zadowalający i przewyższa jakością wiele tańszych wież. Zaleca się ostrożność przy sprawdzaniu głośników, aby nie spowodować zwarć, gdyż naprawa może być kosztowna. Wymiana membran jest możliwa i może poprawić jakość dźwięku, a koszt i sposób naprawy zależą od umiejętności użytkownika. Można dokupić zewnętrzny odtwarzacz CD z obsługą MP3 zamiast naprawiać uszkodzony moduł CD. Instrukcje i materiały do naprawy membran są dostępne online, jednak wymagana jest precyzja i ostrożność podczas montażu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA