logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdjąć simlocka z Samsunga D500 za pomocą Tornado i Patcher D500?

arczi68159658 10 Sty 2006 12:51 1721 8
REKLAMA
  • #1 2165983
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Witam.

Próbuje bezusilnie zjąc simlocka z Samsunga D500 tornado + Patcher D500.
    Próbowałem rózne wersje softu pod tornado i za kazdym razem jest to samo - error TFT mode.
    Najlepsze jest to że jak odpale UFS samsung to wyskakuje mi okno zamkniecia systemu - przy róznych wersjach i w obu windowsach (98se i XP)

Poradzi mi ktoś jak sobie poradzić z tym problemem ?

Kabla RS232 nie mam - dusponuje tylko tornadem.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2166261
    przemrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 22
    Witam, mam też Tornado, ale po paru próbach kupiłem kabel do boxa pod com i za każdym razem jest ok. Program do D500 jest w sieci i wykorzystuje on wejścia Data telefonu i zawsze się komunikuje. Jak nie znajdziesz to daj znać to puszczę ci go na PW.
  • #3 2171754
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    wyjasnij mi jedno jakie okienko zamknięcia ci wyskakuje??Mam UFS-a a żeby robić D500 to musisz mieć HWK takze nie wiem jak chcesz zrobić D500 bez HWK na tornadzie.Ja kupiłem triala i wszystko śmiga jak nalezy no i oczywiście kabelek do d500 bo to nie to samo co a300.Samsungi bez bateri się robi.Najpierw dajesz mobile info i telefon musi się zrobić niebieski LCD z napisem TAT MODE.I wyskoczą ci kody do odblokowania tego fona.Władasz karte i wbijasz ten kod z pozycji 1ej i naciskasz ok. i telefon bez simlocka.

mariogsm
  • REKLAMA
  • #4 2172069
    grzesiek33
    Poziom 31  
    Ocena: 20
    Kolega ma na myśli programik odblokowujący pola wyboru do telefonów obsługiwanych tylko przez HWK, programik ten nazywa się "enforcer" i pewnie każdy go zna. Niestety programik poza odblokowaniem przycisków i wywołania efektu zamykania systemu nic więcej nie robi i kolego arczi nie zdejmiesz nim locka bo w tornado nie masz odblokowanych innych funkcji poza przyciskami. Poza tym do D500 idzie troszkę inny kabelek niż do reszty.
  • #5 2172372
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    To że kabelek jest inny to wiem - nabyłem juz jakis czas temukomplet kabli do HWK ze wzgledu na kraczonego sonica i tam jet kabelek do D500.

czli na dzień dzisiejszy pozostaje mi chwilowe kraczenie tornada bo specjalnie HWK do jednego D500 nie bede kupował.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #6 2173964
    przemrtv
    Poziom 22  
    Ocena: 22
    Witam, super że doszło. A teraz podam ci jak połączyć kabel do wtyczki: piny liczymy patrząc na tył wtyczki od lewej strony jest 1 pin (wycięcia są u dołu), pin8 i pin11 do masy, pin13- RX, pin14- TX. Ja korzystam uniboxa tak, że wtyk jest bezpośrednio połączony z gniazdem boxa. Powodzenia!
  • REKLAMA
  • #7 2583667
    Radwan007
    Poziom 14  
    Ocena: 7
    Panowie A jak ja mam taki sam problem Ze jak odblokowuje sobie funkcje d500 to mi sie włancza wyłaczenie kompa i nieche mi sczytac kodow telefonu chciałem wgrac polaka do tego telefonu jakis czas temu wgrałem polaka i było wszystko ok a teraz taka lipa wychodzi kabelek mam orginalny do d500 i nic mam tornado z hwk i ten programik co odblokowoje d500 doradzie cos co bym mogł zrobic z gory dzieki Pozdrawiam z Szacunkiem Radwan007 :(
  • #8 2599374
    mariogsm
    Poziom 20  
    Ocena: 2
    przerob kabelek na RJ pod HWK d500 i telefon bedzie

Dodano po 51 [sekundy]:

przerob kabelek na RJ pod HWK d500 i telefon bedzie smigal.rozpiska jak zrobic taki kabelek jest ogolnodostepna w internecie.

pozdrawiam mariogsm
  • #9 2600315
    Stokłosy
    Spec od GSM
    Ocena: 72
    Opis jak ponizej:
    Najnowsze instalki mozesz pobrac albo dla orginała z supportu HWK, albo z downloadu np. gsm-sklepu. Kabelek polecam kupic, bo chyba nie warto go robic przy niskich cenach kabli.
    http://www.sagmaster.com/ftp/download.php?pEmail=&pLink=&pFile=pliki
    Załączniki:
    • Jak zdjąć simlocka z Samsunga D500 za pomocą Tornado i Patcher D500? gsm-sklep.GIF (27.17 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zdjąć simlocka z Samsunga D500 za pomocą Tornado i Patcher D500? d600e.jpg (62.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zdjąć simlocka z Samsunga D500 za pomocą Tornado i Patcher D500? d600e_mobile_info.jpg (137.35 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak zdjąć simlocka z Samsunga D500 za pomocą Tornado i Patcher D500? direct_d600e.jpg (108.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemów z zdejmowaniem simlocka z telefonu Samsung D500 przy użyciu programów Tornado i Patcher D500. Użytkownik napotyka błąd "error TFT mode" oraz awarie systemu Windows podczas próby komunikacji z telefonem za pomocą UFS, nie posiadając kabla RS232, a jedynie Tornado. Wskazano, że do skutecznego odblokowania D500 niezbędny jest sprzęt HWK oraz dedykowany kabel RJ pod HWK, gdyż standardowy kabel Tornado nie obsługuje wszystkich funkcji telefonu. Program "enforcer" odblokowuje jedynie interfejs, ale nie umożliwia zdjęcia simlocka bez HWK. Zalecane jest użycie oryginalnego kabla do D500, który różni się od kabli do innych modeli Samsung, oraz wykonanie połączenia z telefonem w trybie TAT MODE, co pozwala na odczyt kodów odblokowujących. W sieci dostępne są programy i instrukcje dotyczące konfiguracji kabli i oprogramowania, a zakup dedykowanego kabla jest rekomendowany ze względu na niskie ceny i stabilność działania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA