logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak przywrócić SimLock na Siemens MC60?

arczi68159658 10 Sty 2006 16:27 993 7
REKLAMA
  • #1 2166703
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Ocena: 6
    Witam.

Pytanie raczej banalne ale tego jeszcze nie wiem bo nie było mi potrzebne wczesniej.

Jak założyć zpowrotem simlocka na siemensa Mc60 ?

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 2166740
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Ja zakładam martechem i jest to bardzo proste, natomiast jaki inne są sposoby to nie wiem.
    pozdr
  • REKLAMA
  • #3 2166750
    arczi68159658
    Poziom 21  
    No problem w tym ze na dzień dzisiejszy nie dysponuje martechem.
    Szukam jakiegoś innego sposobu.

Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 2166758
    joger.js
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    hmm w SST jest taka opcja ale jak masz zamiar oddać go na gwarancji to w servisie bedzie widać ze telefon byl ruszany :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 2166776
    mafii
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    Simloka założysz programem freia lub sst. Prawdopodobnie był cięty testpoint i w serwisie to wyłapią.
  • #6 2166794
    tino2003
    Admin grupy GSM
    Ocena: 2089
    Jeżeli simlock byłby ściągnięty bez TP to po założeniu go martechem nikt się nie połapie, ja jeszcze nie robiłem tak z fonem na gwarancji ale kumpel zakładał gościowi locka i gwarancja przeszła bezproblemowo.
    pozdr
  • #7 2166808
    joger.js
    Poziom 23  
    Ocena: 8
    tak ale jak ktroś nie posiadał martecha to musiał robić albo TP albo aplikacja java i wgrywanie bootcore tak wiec i tak i tak jest to do wykrycia no chyba ze to martech :)
  • #8 2166821
    arczi68159658
    Poziom 21  
    Ok - dzieki. simlock siedzi.
    ale poszedł SST bo we frei niestety nie da się bo nie ma takiej funkcji.

sprawa nie dotyczyła założenia simlocka do serwisu.
    Telefon postawiłem po tradycyjnym buuuuuu i klient chciał zeby załozyć mu simlocka na ideę bo jak miał zdjetego to siostra zabierała mu telefon.

Rózne rzeczy się słyszy w tym fachu :)

dzieki za pomoc.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy przywracania SimLocka na telefonie Siemens MC60. Najczęściej stosowaną metodą jest użycie programu Martech, który umożliwia łatwe założenie blokady i jest trudny do wykrycia w serwisie gwarancyjnym, o ile SimLock nie był zdejmowany z użyciem testpoint (TP) lub modyfikacji bootcore. Alternatywnie można użyć programów SST lub Freia, jednak Freia nie posiada funkcji zakładania SimLocka, a SST może pozostawić ślady ingerencji widoczne w serwisie. W przypadku tradycyjnego zdejmowania SimLocka (np. przez testpoint lub aplikację Java z wgrywaniem bootcore) ponowne założenie blokady jest łatwo wykrywalne. W praktyce, jeśli SimLock jest zakładany po tradycyjnym zdjęciu, klient może chcieć blokadę na konkretną sieć (np. Idea) dla kontroli użytkowania telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA