logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

!Wieża Thomson MS3300 - problem z czytaniem płyt!

farmer-2 10 Sty 2006 17:33 2308 5
REKLAMA
  • #1 2166907
    farmer-2
    Poziom 2  
    Mam problem z odczytywaniem płyt CD a w szczególności z MP3. Długo wczytuje płytę, czasem udaje się wczytać a czasem nie. Przeskakują utwory, pomija je lub wyświetla informacje NO DISK. Mam ją już 4 miesiące i tak chodziła od nowości. Zte same płyty na innym sprzęcie działają. Próbowałem także innych płyt. Nie wiem czy to wada lasera czy coś innego. Inne funkcje wieży działają bez zarzutu. Proszę o pomoc w tej sprawie.
  • REKLAMA
  • #2 2167120
    timon125
    Poziom 24  
    Ocena: 31
    laser-spróbuj go podkręcić,przeczyścić a jeżeli nieda to rezultatów to niestety trzeba wymienić.
  • REKLAMA
  • #3 2167489
    Andiv
    Poziom 32  
    Ocena: 451
    A masz w instrukcji napisane że wieżyczka ma odtwarzać empetrujki? Jeżeli nie, to nie masz co liczyć że będzie lepiej. Jeżeli ntomiast ma odtwarzać MP3 to zajrzyj do lasera - przeczyść go. Pozdro
  • REKLAMA
  • #4 2169946
    farmer-2
    Poziom 2  
    Dzięki za instrukcje. A czym najlepiej to wyczyścić? Pozdro
  • REKLAMA
  • #5 3927563
    big.jump
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    witam,mam podobny problem.czy ma ktos moze serwisowke to tego modelu thomsona?
  • #6 3928914
    Dreamer_1
    Poziom 12  
    Ocena: 11
    Wieża czyta MP3. Częstym problemem w tych wieżach są zimne luty przy sterowniku silnika (płytka servo najlepiej żeby cała zastała przelutowana).Standardowe czyszczenie też można wykonać ale jak można przeczytać kolega ma problem od nowości.

Bez schematu dasz sobie spokojnie rade,a i sam schemat w Thomsonie wygląda i jest mało przydatny.
REKLAMA